Microsoft en Xbox zijn de nieuwste bedrijven die getroffen zijn door ontslagen, met 1.900 banenverlies

Microsoft en Xbox zijn de nieuwste bedrijven die getroffen zijn door ontslagen, met 1.900 banenverlies

Alleen al vandaag verspreiden we het nieuws over de vernietiging van alle mensen! Ontwikkelaar Black Forest Games en Outriders-maker People Can Fly zijn ontslagen, waarbij bijna 100 banen zijn geschrapt bij deze twee bedrijven. Het kwam ook nadat Riot Games grootschalige ontslagen aankondigde, waarbij meer dan 500 werknemers en ongeveer 11% van het totale personeelsbestand door de verandering werden getroffen. Ondanks dat alleen al deze week (en het is nog maar donderdag) meer dan 600 banen zijn geschrapt, heeft Microsoft zojuist ook een verbluffende ontslagronde aangekondigd.

Het gigantische bedrijf, dat weer het meest waardevolle bedrijf ter wereld is geworden met een waardering van meer dan $3 biljoen, kondigde aan dat zijn Microsoft Gaming-divisie grote banenverlies ziet. 1900 medewerkers Er worden ontslagen binnen de hele divisie, vooral bij de Activision Blizzard-familie, hoewel er ook sprake is van ontslagen die werknemers van Xbox en ZeniMax treffen.

de rand Het rapporteerde over een interne verklaring van Phil Spencer, CEO van Microsoft Gaming, waarin werd gesteld dat de ontslagen komen omdat Microsoft Activision Blizzard verder wil integreren in de Xbox-familie. In de memo wordt ook toegevoegd dat alle getroffenen zullen worden ondersteund met uitkeringen bij einde dienstverband in overeenstemming met de lokale arbeidswetgeving. Dit zal ongetwijfeld slechts een marginale verlichting zijn voor de 8% van de totale werknemers van Microsoft Gaming die zijn ontslagen.

Deze enorme verandering lijkt ook verstrekkende gevolgen te hebben voor verschillende delen van Blizzard, aangezien Mike Ybarra heeft aangekondigd dat hij het bedrijf opnieuw zal verlaten, wat betekent dat de Californische ontwikkelaar op zoek zal gaan naar een nieuwe baas, met vermoedelijk meer informatie. . Over volgende week komen.

Blizzard verliest ook zijn Chief Design Officer en mede-oprichter, Allen Adham, en ook is het de moeite waard om op te merken dat de eerder aangekondigde survivalgame is gelanceerd Het lijkt erop dat het sinds 2017 in ontwikkeling is Het werd geannuleerd en sommige medewerkers die bij de game betrokken waren, gingen naar andere projecten bij Blizzard.

Wat betreft de impact van deze ontslagen op Activision, Xbox Game Studios-ontwikkelaars en ZeniMax-ontwikkelaars, is het op het moment van schrijven onduidelijk.

READ  Strategische geest: strijd om dominantie

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *