Wat is het proces van protesteren tegen een NBA-wedstrijd en is het team ooit succesvol geweest?

Een blik op de score van de wedstrijd Oklahoma City Thunder vs. Portland Trail Blazers op dinsdag laat een spannende strijd zien, die de Thunder uiteindelijk met 111-109 won. En hoewel geen enkel team blij is na een nederlaag, waren de Trail Blazers meer dan ongelukkig.

Ze vonden het verlies oneerlijk vanwege de beslissing van een scheidsrechter laat in de wedstrijd, en de Blazers waren van plan een protest in te dienen bij het NBA-kantoor, waarbij ze de uitkomst van de wedstrijd aanvechten, aldus een rapport van ESPN.

Terwijl de Blazers met 109-108 op voorsprong stonden, probeerde coach Chauncey Billups een time-out af te roepen voordat de scheidsrechter opriep tot een dubbele dribbel op doelman Malcolm Brogdon met nog 15,1 seconden te gaan.

Billups stapte naar de rechtbank om de beslissing te betwisten en kreeg twee technische fouten en een automatische verwijdering opgelegd. Thunderguard Shai Gilgeous-Alexander maakte één van de twee vrije worpen en bracht de stand gelijk op 109, voordat Jalen Williams de winnende basket scoorde met nog 2,1 seconden te gaan.

“Mijn team heeft daarvoor heel hard gespeeld”, vertelde Billups na de wedstrijd aan de verslaggevers. “Het is een frustrerend spel.”

Crewchef Bill Kennedy zei na de wedstrijd dat “de scheidsrechter in de slotpositie scheidsrechter was voor het dubbele team dat direct voor hem stond, waardoor het voor nummer 1 moeilijk was om te horen en voor nummer 2 om te zien.” “De coach roept een time-out achter zich af.”

'Hij leerde het spel tot het einde te beheersen', zei Kennedy.

Maar de geschiedenis staat niet aan de kant van de Blazers als het om protest gaat. Een succesvol spelprotest heeft in de geschiedenis van de NBA slechts zes keer plaatsgevonden. De laatste keer was op 19 december 2007, toen het protest van de Miami Heat over het aantal overtredingen dat aan Shaquille O'Neal werd begaan tijdens hun wedstrijd tegen de Atlanta Hawks werd gevalideerd. Het was het enige succesvolle protest in de NBA in de afgelopen 41 jaar. Bij de Blazers dienden de Dallas Mavericks op 22 maart 2023 een protest in, na hun verlies tegen de Golden State Warriors. Het protest slaagde niet.

READ  Beste hogescholen voor game-design

Wat zegt het regelboek over spelprotesten? Wat is het proces voor het indienen van één bestand? Waarom slagen ze zelden? Laten we enkele van deze vragen beantwoorden.

Wat is het NBA-spelprotestprotocol?

Tijdens de wedstrijd vinden er geen protesten plaats. volgens NBA-grondwetOm een ​​team in staat te stellen protest aan te tekenen tegen de uitslag van een wedstrijd, moet er binnen 48 uur na het einde van de wedstrijd een kennisgeving per fax of e-mail naar de commissaris worden gestuurd.

Hoe worden protesten gepresenteerd?

Het spel mag uitsluitend worden geprotesteerd door de scheidsrechter, de plaatsvervangende scheidsrechter of de coach. Het lid dat het protest indient, moet ook een cheque van $ 10.000 indienen, betaalbaar gesteld aan de competitie. De 10.000 dollar wordt terugbetaald als het protest succesvol is, maar als dat niet het geval is, wordt het geld ‘verbeurd’ en wordt het door de competitie behouden.

“Na ontvangst van een protest zal de commissaris onmiddellijk het lid dat het andere team vertegenwoordigt in de wedstrijd van het protest op de hoogte stellen en zal hij van beide leden eisen dat zij hem binnen vijf dagen het bewijsmateriaal voorleggen dat hij in verband met een dergelijke kwestie wenst.” NBA-regels. Hij zegt. “De commissaris moet binnen vijf dagen na ontvangst van dit bewijsmateriaal een beslissing nemen over de gestelde vraag.”

Waarom slagen protesten zelden?

Het protestproces van de NBA is niet bedoeld om een ​​gemiste oproep aan te pakken. Dat is gewoon pech. Het is veeleer het gevolg van een verkeerde toepassing van regels of bepalingen. Blijkbaar komt 'geen time-out nemen' niet in aanmerking. — John Hollinger, senior NBA-schrijver

Wanneer werd het eerste protest tegen een NBA-wedstrijd ingediend?

Het eerste protest werd ingediend in de NBA op 26 februari 1952. De Olympische Spelen in Indianapolis verloren van de Philadelphia Warriors 88-86. De Olympiërs protesteerden tegen het resultaat en noemden de incompetentie van de scheidsrechter. Het protest werd afgewezen.

READ  Hughes tilt de duivels op Cypress 4-3 om een ​​slip van 6 wedstrijden op te pakken

Opnieuw een succesvol protest in de NBA

In de hierboven genoemde wedstrijd tussen Miami en Atlanta uit 2007 maakte de scoretafel een fout op O'Neal met slechts vijf fouten. Dit was een grove verkeerde toepassing van de regels en het protest in Miami werd aanvaard.

De laatste 51,9 seconden van de verlengingen werden herhaald in de wedstrijd Miami-Atlanta op 8 maart 2008, vóór de andere regelmatig geplande wedstrijd van de Heathawks. Tegen die tijd had de Heat O'Neal naar Phoenix geruild, dus hij maakte geen deel uit van de herhaling.

The Hawks stonden met 114-111 voor toen de herkansing werd hervat. Geen van beide teams scoorde een doelpunt met nog 51,9 seconden te gaan in de verlenging, wat Atlanta de overwinning opleverde. Na een pauze van 15 minuten versloegen de Hawks de Heat 97-94 in hun reguliere wedstrijd. — Hollinger

Hoe is het om aan de verliezende kant te staan ​​van een NBA-protest?

Ik heb ook deelgenomen aan een mislukt protest toen ik bij de frontoffice van Memphis Grizzlies werkte; Sacramento protesteerde dat een zoemer-beater op 13 november 2014 van Grizzlies-bewaker Courtney Lee achter de zoemer aan kwam en niet mocht tellen, en dat Kings-centrum Ryan Hollins de inkomende pas van Vince Carter blokkeerde, die de klok vroeg had moeten starten.

Omdat er de afgelopen twee minuten geen meldingen zijn geweest – Een overzicht van de fouten die de competitie in de laatste twee minuten van de wedstrijd heeft gemaakt – Om de uitspraken van de volgende dag op dat moment in te voeren, oordeelde de NBA dat het schot op tijd was en dat er geen sprake was van een verkeerde toepassing van de regels. De Grizzlies wonnen met 111-110. — Hollinger

Geschiedenis van NBA-spelprotesten

Als de Blazers protesteren, zal het de 45e keer in de geschiedenis van de NBA zijn dat een team protesteert tegen de uitkomst van een wedstrijd. Slechts 13,3% van deze tests was succesvol, waardoor een deel van het spel opnieuw moest worden opgestart. Hiervan keerde de uitslag in het voordeel van het team dat slechts twee keer protesteerde.

READ  Serveruitval, planning, patch-opmerkingen, vertragingen en meer

De eerste was op 28 november 1952, toen de Philadelphia Warriors in de verlenging met 78-77 verloren van de Milwaukee Hawks. De Warriors protesteerden tegen de Hawks die illegaal een vijfde speler wisselden nadat ze nog maar vier in aanmerking komende wissels over hadden vanwege diskwalificatie. Het protest was succesvol en de teams speelden de laatste minuten van de wedstrijd op 11 maart 1953 opnieuw. De Warriors wonnen met 72-69.

De tweede wedstrijd was op 30 november 1982. De San Antonio Spurs verloren oorspronkelijk met 137-132 van de Los Angeles Lakers in dubbele verlengingen. Met een voorsprong van 116-113 voor de Spurs maakten ze een fout op Lakers-bewaker Norm Nixon met nog vier seconden te gaan. Nixon maakte de eerste vrije worp en bracht de voorsprong terug naar twee. Maar Nixon veinsde zijn tweede vrije worp – de bal verliet zijn hand nooit – waardoor spelers van beide teams gedwongen werden de baan af te gaan in een poging de rebound veilig te stellen.

Ambtenaren oordeelden dat het een sprongbal was. De Lakers kregen de bal en brachten de stand gelijk op 116 voordat ze in dubbele verlengingen wonnen.

In plaats van een sprongbal wilden de Spurs dat de scheidsrechters Nixon nog een vrije worppoging zouden geven. Omdat Nixon de vrije worp nooit heeft geschoten, had er geen sprake mogen zijn van een overtreding op de dubbele baan, die resulteerde in een sprongbal.

Het protest van de Spurs was succesvol en dwong de teams het spel opnieuw te spelen in de laatste drie seconden van de regelgeving op 3 april 1983. San Antonio hield stand voor een overwinning van 117–114.