Microsoft heeft 1.900 ontslagen aangekondigd bij Xbox en Activision

Microsoft heeft 1.900 ontslagen aangekondigd bij Xbox en Activision

Microsoft heeft bevestigd dat Microsoft Gaming ongeveer 1.900 werknemers zal ontslaan. Deze ontslagen zullen gevolgen hebben voor de Xbox-, Zenimax- en Activision Blizzard-segmenten van Microsoft, waardoor ongeveer 8% van het totale personeelsbestand van Microsoft Gaming zal verdwijnen.

Deze verlagingen komen na drie maanden Microsofts overname van Activision Blizzard. Een deel van het banenverlies bij Microsoft zal voortkomen uit “overlapgebieden” tussen Microsoft Gaming en Activision Blizzard. Dergelijke ontslagen zijn gebruikelijk na overnames. De door Microsoft aangekondigde ontslagen zullen echter 8% van het personeelsbestand van Microsoft Gaming elimineren, wat betekent dat de ontslagen niet alleen de zogenaamde “overlap”-gebieden beïnvloeden.

Het volgende is een memo van Phil Spencer, CEO van Microsoft Gaming, verkregen en gepubliceerd door de rand.

Het is iets meer dan drie maanden geleden dat de teams van Activision, Blizzard en King zich bij Microsoft voegden. Terwijl we 2024 ingaan, streven de leiders van Microsoft Gaming en Activision Blizzard ernaar een strategie en uitvoeringsplan op één lijn te brengen met een duurzame kostenstructuur die ons hele groeiende bedrijf zal ondersteunen. Samen stellen we prioriteiten, identificeren we overlapgebieden en zorgen we ervoor dat we allemaal op één lijn zitten met de beste groeimogelijkheden.

Als onderdeel van dit proces hebben we de pijnlijke beslissing genomen om de omvang van ons gamingpersoneel met ongeveer 1.900 van de 22.000 mensen in ons team te verkleinen. Het Games Leadership Team en ik doen er alles aan om dit proces zo zorgvuldig mogelijk af te handelen. De mensen die rechtstreeks door deze bezuinigingen worden getroffen, hebben een belangrijke rol gespeeld in het succes van de teams van Activision Blizzard, ZeniMax en Xbox, en mogen trots zijn op alles wat ze hier hebben bereikt. We zijn dankbaar voor alle creativiteit, passie en toewijding die ze aan onze games, onze spelers en onze collega's geven. We zullen onze volledige steun bieden aan de getroffenen tijdens de transitieperiode, inclusief ontslagvergoedingen op basis van de lokale arbeidswetgeving. Degenen wier rol hierdoor wordt beïnvloed, zullen op de hoogte worden gesteld, en we vragen u uw vertrekkende collega's te behandelen met het respect en medeleven dat aansluit bij onze waarden.

Kijkend naar de toekomst zullen we blijven investeren in gebieden die ons bedrijf zullen laten groeien en onze strategie zullen ondersteunen om meer games naar meer spelers over de hele wereld te brengen. Hoewel dit een uitdagend moment is voor ons team, heb ik meer dan ooit vertrouwen in jouw vermogen om games, verhalen en werelden te creëren en te verbeteren die spelers samenbrengen.

olifant

Mike Ybarra, voormalig president van Blizzard, heeft aangekondigd dat hij het bedrijf verlaat. Microsoft is naar verluidt van plan volgende week een nieuwe Blizzard-president te benoemen.

In een verklaring op Twitter/X zei Ybarra het volgende.

Na meer dan 20 jaar bij Microsoft te hebben gewerkt en de overname van Activision Blizzard achter de rug te hebben, is het tijd voor mij (opnieuw) om een ​​grotere Blizzard-fan van buitenaf te worden.

Op dit moment is het onbekend welke gevolgen de ontslagen van Microsoft voor Microsoft Gaming als geheel zullen hebben. Microsoft Gaming is een groot bedrijf dat een groot aantal gamestudio's beheert. Microsoft lijkt deze ontslagen tactisch af te handelen, in de hoop de impact van deze bezuinigingen op games in ontwikkeling te minimaliseren. Het aankondigen van deze ontslagen zal echter zeker het moreel in de hele organisatie schaden. Dit is iets dat impact zal hebben op veel Microsoft Gaming-projecten.

READ  Wolcen: Lords of Mayhem brengt deze actie-RPG deze week naar Xbox

U kunt deelnemen aan de discussie op Ontslagen van Microsoft-gaming op OC3D-forums.

Mark Campbell

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *