Microsoft heeft de prijs van Xbox Series S in Japan al verlaagd

Xbox heeft de prijs van de Xbox Series S in Japan verlaagd, slechts enkele weken nadat het lanceringsdetails voor de budgetconsole van de volgende generatie had aangekondigd.

Zoals gerapporteerd door Famitsuis de prijs van de Series S verlaagd met 3.000 JPY ($ 29 / £ 23) naar 29.980 JPY, exclusief belasting. Xbox-serie X prijzen in de regio (49.980 JPY) blijven hetzelfde.

De prijsverlaging volgt Aankondigingen van de lancering van PlayStation 5 van vorige week en positioneert Series S om een ​​volledige 10.000 JPY ($ 96 / £ 75) goedkoper te zijn dan PS5‘s Digital Edition-console, die wordt verkocht voor 39.980 JPY ($ 385 / £ 303)

Xbox zal een livestreampresentatie houden gedurende Tokyo Game Show‘s digitale evenement later vandaag. Pre-orders voor Series X en S in Japan beginnen morgen.

Xbox heeft geen geheim gemaakt van zijn voornemen om zijn positie op de Japanse markt te verbeteren en een wereldwijde lancering van Series X en S in november betekent een grote verbetering ten opzichte van zijn laatste console, Xbox One, die bijna een volledig jaar na de lancering in het westen in de regio arriveerde.

Eerder dit jaar Xbox-baas Phil Spencer zei dat hij vond dat de marktpositie van het platform in Japan niet acceptabel was en beloofde “een veel betere job” te doen met de lancering van de Series X in de regio.

Spencer heeft ook meerdere keren verklaard dat hij dat zou doen graag een Japanse ontwikkelaar toevoegen aan Xbox’s first-party studio-line-up, om inhoud te creëren die het Japanse publiek beter aanspreekt.

Xbox heeft geen geheim gemaakt van zijn voornemen om zijn positie in Japan te verbeteren.

In juli Computerspelletjes interview, zei Spencer dat het Xbox Japan-team “heel hard” heeft gewerkt om relaties op te bouwen met ontwikkelaars in de regio.

READ  Red Dead Redemption 2 Leak is een nieuw spel voor GTA 6-fans

“We weten dat gamers over de hele wereld geweldige games willen van enkele van de beste makers ter wereld, en we weten dat veel daarvan Japanse makers zijn”, zei hij.

“Ik ben trots op onze vooruitgang die we de afgelopen 4 of 5 jaar hebben geboekt. Op de E3 hebben we altijd een heel sterke vertoning van in Japan gemaakte games op ons podium gehad.

“We weten dat we geen Japans platformbedrijf zijn. We weten dat we zullen moeten werken om het vertrouwen met Japanse makers te herstellen. En we denken dat dat in de loop van de tijd gebeurt, en we blijven luisteren naar wat ze zoeken en nodig hebben om dat wereldwijde publiek te bereiken. “

Hij voegde eraan toe: “We weten dat het van cruciaal belang is voor onze strategie om ervoor te zorgen dat geweldige makers in Japan het gevoel hebben dat Xbox een platform is waarop ze succes kunnen hebben.”

Volgens marktonderzoeksbureau IDCHeeft Xbox One slechts 0,3% van zijn wereldwijde verkoop in de regio behaald. In Famitsu’s jaarlijkse verkooprapport voor 2018 wordt beweerd dat Xbox One het hele jaar slechts 15.339 eenheden heeft verkocht (vergeleken met 1,7 miljoen voor PS4 en 3,5 miljoen voor Schakelaar).

Hideki Kamiya van PlatinumGames vertelde onlangs aan VGC dat hij vond dat Xbox meer zou kunnen doen om de smaak van Japanse spelers op de markt te brengen voor hun console.

“Als ik mijn onschuldige mening als gamer zou delen, zou ik zeggen dat het sinds de introductie van de Xbox op de Japanse markt altijd als iets vreemds en ver weg voelt”, zei hij. “Het voelt niet alsof het ooit is gekweekt voor Japanse smaken.”