Microsoft legt uit waarom The Elder Scrolls VI mogelijk exclusief is

The Elder Scrolls 6 berglandschap.

schermafbeelding: Zenimex

Er lopen momenteel gerechtelijke procedures om te rechtvaardigen waarom Microsoft Activision Blizzard mocht overnemen. Als antwoord op de Verklaring van de Britse marktregulator over de overname, uitgever suggereert Het is zakelijk gezien logisch voor hen om een ​​”middelgrote” game te maken zoals de volgende Manuscripten van de zesde ouderling exclusief, terwijl ook wordt beweerd dat er veel geld te verdienen valt met bezit Plicht op PlayStation om dat van Sony’s platform te halen.

Ja, Microsoft probeert opnieuw uit te leggen waarom Games waarvan miljoenen exemplaren worden verkocht Niet een groot probleem. werkelijk. niet op letten Manuscripten van de zesde ouderling of sterrenveld Aan de horizon waar Microsoft dit probeert te hacken $ 70 miljard Handelen via regelgevende instanties over de hele wereld.

ZeniMax- en Bethesda-games die vóór de overname zijn uitgebracht, zijn op het moment van schrijven nog steeds beschikbaar in de PlayStation Store. doodsklap En de GhostWire: Tokio De PlayStation was eerder gepland als onderdeel van Sony’s contracten met ZeniMax. Het lot van de nieuwe games blijft echter onzeker. roodval En de sterrenveld, dat in 2023 wordt uitgebracht, is exclusief voor Xbox en pc. Dat roept de vraag op: hoe beslist Xbox welke games wel of niet naar PlayStation-consoles komen? Microsoft heeft behulpzaam een ​​grafiek verstrekt.

Grafiek die laat zien dat Redfall en Starfield een hoge exclusiviteitswaarde hebben.

schermafbeelding: Microsoft

Ten eerste zullen games met platformonafhankelijke spelen minder snel exclusief worden. Vervolgens verdeelde Microsoft games in drie categorieën: niche, nieuw IP/niet-gespecificeerd publiek en massamarktpubliek. Niche- en massamarkttitels zouden de laagste console-exclusiviteitswaarde hebben, terwijl nieuwe IP’s met een onzeker publiek de meeste waarde zullen hebben.

ik begrijp dat sterrenveld is een nieuw IP-adres, maar het is een beetje onoprecht om te zien dat Microsoft beweert dat zijn fanbase “toegewijd” is en niet algemeen aantrekkelijk. of dat Uitval 76 Het is een gespecialiseerde titel hoewel het een leidend spelersbestand is 13 miljoen mensen. Dit is natuurlijk niet de eerste keer dat de uitgever zulke bizarre beweringen doet. Twee maanden geleden is het zover twijfelachtig Dat Plicht Het is een kerngameserie. Nu geeft hij het eindelijk toe kabeljauwDe grootte van het spelersbestand is niet vergelijkbaar met de meeste andere AAA-spellen die worden gepubliceerd.

Ook Microsoft lijkt dit te betogen Manuscripten van de zesde ouderling De Xbox en pc zouden Sony geen grote slechte dienst bewijzen – wat er zeker op wijst dat de aankomende titel PlayStation zou kunnen omzeilen. Door een statement over dit onderwerp te plaatsen onder een rubriek over “middelgrote kansspelen”, betoogt het dit oude rollen Het is nergens te vergelijken in populariteit Maine ambacht of Plicht, beide titels die beschikbaar blijven op PlayStation. Het bedrijf wijst er ook op dat laatste oude rollen De game werd in 2011 uitgebracht in een poging om beweringen te weerleggen dat het PlayStation-gamers zou “elimineren” door het niet op het platform uit te brengen. Kotaku Hij e-mailde Xbox om te vragen of Elder Scrolls VI al dan niet exclusief voor hun platforms zou zijn, maar had op het moment van publicatie nog geen reactie ontvangen.

Ik weet zeker dat het nieuws verwoestend moet zijn oude rollen fans. Maar voor nu lach ik om het verbijsterende dat Microsoft regelgevers vraagt ​​te implementeren.

READ  Een Warzone-speler vindt een baanbrekende tactiek om het kamp op Rebirth Island te ontruimen
Written By
More from Aubrey Mason
Mario Kart X gelekt door Nintendo Insider
Volgens een prominente insider van Nintendo, Mario Kart X is volgende Mario...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *