Microsoft ontgrendelde de broncode voor 3D Movie Maker in 1995 omdat iemand erom vroeg

U kunt ook PS1 3D-films maken met niets anders dan 3D Movie Maker en uw Windows 95-pc.

Microsoft

In 1995 bracht de Microsoft Kids-divisie van het bedrijf een programma uit met de naam: Microsoft 3D Movie Maker. Hetzelfde jaar als het origineel Toy Story Om te bewijzen dat 3D-computeranimatie van verschillende lengte mogelijk was, konden mensen software op hun thuiscomputer installeren die rudimentaire maar creatieve 3D-animatiefilms kon streamen met 6 tot 8 frames per seconde.

Afgezien van de release doraemon En later Nickelodeon-specifieke versies van Movie Maker, Microsoft is nog niet echt teruggekeerd naar dat programma… nog niet. Scott Hanselman, Community Manager, Microsoft Developer Division, heeft aangekondigd dat Microsoft Open source-code voor 3D Movie MakerGeplaatst naar Github in een alleen-lezen repository Onder licentie van het Massachusetts Institute of Technology.

De code is niet vrijgegeven omdat Microsoft grote plannen heeft voor 3D Movie Maker, maar omdat Iemand vroeg. Foone Turing’s zelf-beschreven “hardware/software necromancer” vroeg Microsoft om de 3D Movie Maker-broncode in april vrij te geven omdat ze het wilden “uitbreiden en uitbreiden”. Hanselmann en Microsoft Open Source Office Director Jeff Wilcox werkten samen met de juridische afdeling van Microsoft om dit mogelijk te maken.

De 3D-renderer die in 3D Movie Maker wordt gebruikt, heet BRender en werd halverwege de jaren negentig door Argonaut Software gebruikt voor computerspellen zoals Carmageddon En FX-vechter. Turing heeft ook toestemming gekregen om BRender-token vrijgegeven onder dezelfde MIT .-licentie Zoals 3D Movie Maker Terug begin april Na toestemming te hebben gevraagd aan voormalig Argonaut CEO Jez San.

READ  De gratis laag LastPass wordt volgende maand minder bruikbaar

We vroegen Hanselman waarom Microsoft na al die jaren de moeite nam om het 3D Movie Maker-pictogram erin te zetten.

Omdat er nog nooit zo’n aanvraag is geweest, zegt Hanselmann tegen Ars. “Zelfs nu, 25 jaar later, is er een gemeenschap die enthousiast is over deze tool.”

Hij vergist zich niet. 3D Movie Maker heeft nog steeds een kleine maar actieve gebruikersbasis inhoudsuitvoer Ik zou het beleefd omschrijven als “surrealistisch”. Of open source software leidt tot versies die kunnen worden gebouwd en uitgevoerd op nieuwere besturingssystemen of een bijgewerkte applicatie met nieuwe functies en een mooiere uitvoer, valt nog te bezien.

3D Movie Maker heeft nog een twijfelachtige prestatie op zijn naam staan: dialogen in 3D Movie Maker zijn de eerste gedocumenteerde verschijning van Comic Sans, dat is ontwikkeld voor Microsoft Pop Maar het was nog niet klaar toen deze software werd verzonden. Comic Sans veroverde later overal kantoorsignalisatie dankzij de opname in Windows 95 Plus! Pack, Internet Explorer en andere Microsoft-producten uit de jaren 90.

Written By
More from Lesley Curry
Met Elden Ring Mod voor pc kun je eindelijk het spel pauzeren
elden ring: Dat is goed, zeggen mensen, maar het is prima met...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *