Microsoft onthult Xbox Enforcement Strike-achtig DMV-systeem op basis van ernst van acties

Microsoft onthult Xbox Enforcement Strike-achtig DMV-systeem op basis van ernst van acties

Microsoft voert een grote verandering door in de manier waarop het zijn gedragscode toepast op Xbox-spelers. Vanaf vandaag lanceer ik het nieuwe Xbox Enforcement Strike-systeem. Het zal waarschuwingen weergeven op een spelersprofiel als blijkt dat het in strijd is met de Xbox-regels van Microsoft.

in een blogpostMicrosoft verklaarde:

Het nieuwe systeem wijst waarschuwingen toe aan elke handhaving, variërend in ernst op basis van ongepaste activiteit. Elke speler heeft nu een overzicht van zijn handhavingsgeschiedenis, inclusief stakingen en de algehele impact van deze stakingen op het record van de speler. Dit aangepaste systeem geeft spelers een beter inzicht in de zwaarte van de handhaving en het cumulatieve effect van meerdere handhavingen.

Microsoft benadrukt dat de Xbox-gedragscode niet is gewijzigd, maar dat de handhaving van die codes nu binnen het DMV-achtige stakingssysteem zal plaatsvinden.

Strike-systeem voor de Xbox-applicatie

Volgens Microsoft kunnen spelers één hit op hun profiel krijgen omdat ze zijn gerapporteerd wegens godslastering of bedrog. Intimidatie of pesten levert de speler twee waarschuwingen op met dit nieuwe systeem, en schendingen van aanzetten tot haat resulteren in drie waarschuwingen. Spelers kunnen voor één hit een dag lang geen gebruik meer maken van Xbox Online. Als het tot acht stakingen oploopt, kan het voor een jaar worden opgeschort.

Microsoft heeft toegevoegd:

Alle ontvangen strikes blijven zes maanden in het record van de speler staan. Vandaag beginnen spelers allemaal met een lege plaat of geen hits. Alle eerdere handhavingsmaatregelen, zoals schorsingen, moeten worden voltooid; Nieuwe handhaving vanaf vandaag leidt tot stakingen.

Microsoft zegt dat de meeste schorsingen zich niet zullen uitstrekken tot individuele games of door spelers gekochte inhoud. De ernstigste schendingen van de Xbox-gedragscode kunnen echter leiden tot permanente schorsing van het account.

READ  Xbox 360 Action-RPG 'Risen' krijgt in januari eindelijk een nieuwe consolepoort

De blog vermeldde dat Microsoft in 2022 minder dan één procent van zijn spelers heeft geschorst, en van dat aantal heeft slechts een derde meer dan één opmerking ontvangen. Spelers kunnen nog steeds beroep aantekenen tegen eventuele schorsingen onder dit nieuwe waarschuwingssysteem, en als ze succesvol zijn, kunnen die waarschuwingen uit hun profiel worden verwijderd.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *