Microsoft steunt epische games tegen nieuwe maatregelen Apple – nog een ding

Fortnitemaker Epic Games heeft in een rechtszaak aangevoerd dat Apple’s plan om de rechten op het Developer Program-abonnement in te trekken een onevenredige maatregel is die het ook voor andere ontwikkelaars moeilijk zou kunnen maken. Dit zijn de ontwikkelaars die Epic’s Unreal Engine gebruiken. Microsoft is het daarmee eens.

Zonder dat abonnement kunnen ontwikkelaars de App Store niet gebruiken en is alle software verboden. De rechten zijn op het moment van schrijven nog niet ingetrokken. Maar dat gaat gebeuren wanneer Epic Games besluit om volhardend te zijn, en Fortnite kan niet opnieuw worden aangeboden met alleen het betalingssysteem van Apple. Eerder besloot de ontwikkelaar dat het tijd was om Apple en Google te ondermijnen door een eigen betalingssysteem te introduceren. Beide bedrijven reageerden heel snel door de game uit de App Store te halen, maar Epic had de papieren al klaar voor een rechtszaak.

Klik / tik voor groter. (Afbeelding: Epic Games)

Microsoft staat achter Epic Games

Wanneer die rechten worden ingetrokken, verliest Epic Games meer dan alleen de kans Fortnite voor iOS en update. De Unreal Engine wordt ook beïnvloed door die beslissing. De Unreal Engine is een populaire game-engine (de basis van een videogame) die door duizenden iOS- en macOS-ontwikkelaars wordt gebruikt.

In een nieuw document (.pdf) voor de rechtszaak tussen Epic Games en Apple, de Fortnitede maker weet dat een groot aantal ontwikkelaars en uitgevers hun zorgen over het probleem hebben geuit. Een van die bedrijven is Microsoft.

Maatregelen hebben niet alleen invloed op Fortnite

In een losse verklaring (.pdf), Legt Microsoft uit waarom het bedrijf Epic steunt. Kevin Gammill, een gamingmanager bij het bedrijf, schrijft er het volgende over.

Apple’s stopzetting van het vermogen van Epic om Unreal Engine voor iOS of macOS te ontwikkelen en te ondersteunen, zal makers en gamers van games schaden.

Gammill zegt dat games die zijn ontwikkeld in de Unreal Engine nu plotseling een ongebruikelijk nadeel hebben in vergelijking met games die in een andere engine zijn gebouwd. Hij geeft als voorbeeld Kom op Street , een racespel ontwikkeld door Microsoft en uitgebracht voor Android en iOS.

READ  China Pullback in betwist gebied in Ladakh om vandaag compleet te zijn: bronnen

Apple staat echter stevig vast en zegt het Fortnitestudio deed dit zichzelf aan door zich bewust niet aan de richtlijnen te houden. In de ogen van Apple had de ontwikkelaar ook de rechtszaak kunnen aanspannen zonder de betalingsmogelijkheid te introduceren. Als Epic aan die richtlijnen wil voldoen, is de game volgens het bedrijf Cupertino weer welkom in de App Store.

Epische spellen (.pdf)

Written By
More from Lesley Curry

U kunt zich nu aanmelden om Microsoft Flight Simulator in VR te testen

De nieuwe Microsoft Flight Simulator is een meeslepend beest van een pc-game,...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *