Microsoft test de toegankelijkheidsfuncties van Xbox Group Chat

Microsoft heeft het Reclame maken Spraak en tekst-naar-spraaksynthese komen naar Xbox Hangouts, vanaf vandaag voor Xbox Insiders. Nieuwe functies maken het gemakkelijker voor gamers met gehoor- of spraakproblemen om deel te nemen aan groepschats en maken deel uit van het Xbox-initiatief om de toegankelijkheid te verbeteren.

Beide functies zijn te vinden op het tabblad Toegankelijkheid onder Spel en chat kopiëren. Met Spraak-naar-tekst worden de woorden die op een feestje worden gesproken, omgezet in tekst die wordt weergegeven in een aanpasbare overlay, zoals hierboven weergegeven. Als tekst-naar-spraak is ingeschakeld, is alles wat je typt in de groepstekstchat klaar met een synthetische stem voor de rest van de groep, met de mogelijkheid om voor elke taal uit meerdere stemmen te kiezen.

Zowel spraak-naar-tekst als tekst-naar-spraak zijn sinds 2017 beschikbaar voor in-game transcriptie. Op dat moment was Microsoft de eerste grote consolemaker die een realtime chat-transcriptieservice implementeerde. Net als bij de in-game transcriptie, is de groepchatversie primair ontworpen voor toegankelijkheid, maar deze kan ook worden gebruikt als je de audio niet wilt horen of moeite hebt om iemand te verstaan.

Alle door Engadget aanbevolen producten worden door ons redactieteam uitgekozen, onafhankelijk van het moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen.

READ  Alles wat we tot nu toe weten over de consoleversie • Eurogamer.net
Written By
More from Vanessa Hale

Halo Infinite Fans verdeeld over nieuw gerucht

Een nieuw Halo oneindig Het gerucht gaat dat fans van de aankomende...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *