Microsoft vertelde werknemers dat het van plan is om Game Pass naar iPhone en iPad te brengen

  • Microsoft heeft vorige maand officieel een belangrijke functie toegevoegd aan Game Pass, de abonnementsbibliotheek in Netflix-stijl met Xbox-games: de mogelijkheid om veel van de meegeleverde games naar elke Android-smartphone of -tablet te streamen.
  • Met name de iPhone en iPad van Apple waren afwezig bij de lancering. Apple heeft het gezegd staat geen apps toe voor streamingdiensten zoals Game Pass of Google’s Stadia omdat het niet elke game op het platform kan beoordelen.
  • “We zullen absoluut op iOS eindigen met Game Pass”, zei Microsoft-gamingbaas Phil Spencer tegen werknemers. Het bedrijf mikt op 2021 voor de mogelijke release van een “directe browsergebaseerde oplossing”, zei Spencer.
  • Amazon zegt dat het kan brengt zijn aanstaande cloud gaming-service Luna naar de iPhone door het aan te bieden als een webapp.
  • Microsoft gaf geen commentaar op het moment van publicatie.
  • EENben je een Microsoft-medewerker? Neem contact op met deze melder via de versleutelde berichten-app Signal (+ 1-425-344-8242) of e-mail ([email protected]).
  • Bezoek de startpagina van Business Insider voor meer verhalen.

De gaming-baas van Microsoft, Phil Spencer, vertelde zijn werknemers woensdag tijdens een bijeenkomst met alle handen dat het bedrijf van plan is om Game Pass naar Apple’s iPhone en iPad te brengen, met als doel 2021 voor de mogelijke release van een “directe browsergebaseerde oplossing”, heeft Business Insider geleerd.

“We zullen absoluut op iOS belanden”, zei Spencer tegen zijn werknemers, volgens twee mensen die direct op de hoogte waren van zijn opmerkingen. Microsoft gaf geen commentaar op het moment van publicatie. Apple heeft nog niet gereageerd op een verzoek om commentaar.

READ  NYC-kinderen in klassen op afstand kunnen les krijgen van leraren van andere scholen

Microsoft heeft vorige maand een belangrijke nieuwe functie toegevoegd aan Game Pass, de abonnementsservice in Netflix-stijl die Xbox- en pc-gamers toegang geeft tot een uitgebreide catalogus met games. Nu kunnen Game Pass-abonnees veel van de meegeleverde titels rechtstreeks naar hun Android-telefoons of -tablets streamen, zonder dat een console nodig is.

Opvallend door de afwezigheid bij de lancering van de functie was ondersteuning voor Apple’s iPhone en iPad. Dat vertelde een woordvoerder van Apple deze zomer aan Business Insider staat het streamen van games niet toe in apps zoals Game Pass of Google’s Stadia omdat het niet elke game in de respectieve bibliotheken van de services kan beoordelen.

Spencer, wie heeft publiekelijk gezegd dat hij vastbesloten is om Game Pass aan Apple-gebruikers aan te bieden, vertelde medewerkers dat het bedrijf onderzoekt naar iPhone- en iPad-apparaten via hun browser.

Later op donderdag meldde de rand dat tijdens dezelfde bijeenkomst, Zei Spencer dat streaming met Game Pass volgend jaar ook naar Windows 10-pc’s zou komen.

Een hint over hoe dat eruit zou kunnen zien, komt van Amazon, dat zegt dat het kan brengt zijn aanstaande cloud gaming-service Luna naar de iPhone door het aan te bieden als een webapp. In een interview met Engadget, Luna technisch en technologisch hoofd George Tsipolitis zei dat Amazon met Apple heeft samengewerkt om die functionaliteit mogelijk te maken. Google maakt ondertussen zijn vergelijkbare Stadia-service beschikbaar op pc’s en Macs via de Chrome-webbrowser, hoewel deze ook niet beschikbaar is op iPhone of iPad.

Apple gaf aan dat Game Pass of Stadia alleen gamestreamingdiensten zou mogen aanbieden als elke afzonderlijke titel in de catalogus beschikbaar zou zijn in een eigen discrete app.

READ  Prime Day 2020: de beste Xbox Series X / S- en Xbox One-deals die je kunt verwachten

Microsoft gaf aan dat deze aanpak een non-starter zou zijn voor Game Pass, die tientallen games beschikbaar heeft: “ Helaas hebben we geen pad om onze visie op cloudgamen met Xbox Game Pass Ultimate naar gamers op iOS te brengen via de Apple App Store ‘, zei een Microsoft-woordvoerder in augustus.

Het besluit van Apple om soortgelijke diensten als Game Pass op iOS niet toe te staan, werd een onderwerp tijdens het onderzoek van de antitrustcommissie van het Congres naar mogelijk concurrentieverstorende praktijken van Big Tech-bedrijven, waaronder Apple.

Voormalig Apple App Store-directeur Phil Shoemaker, volgens een rapport dat de subcommissie deze week heeft vrijgegeven, beweerde dat Apple services zoals Game Pass niet toestaat omdat ze rechtstreeks concurreren met de eigen abonnementsdienst van Apple, Apple Arcade.

Apple kondigde deze week een evenement aan dat gepland staat voor 13 oktober, waar het naar verwachting zijn volgende iPhone zal onthullen.

Heb je een tip? Neem contact op met verslaggever Ashley Stewart via de gecodeerde berichten-app Signal (+ 1-425-344-8242) of e-mail ([email protected]).

More from Madison Garrett

Lawine roept belangrijke doelbeoordeling in vraag van Game 2-verlies voor Stars

Ondanks het ontvangen van acht power plays in Game 2, waren de...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *