Microsoft’s brief om Nintendo te kopen in 1999 verschijnt in Xbox Anniv Museum

De brief van Microsoft om Nintendo twee jaar geleden te kopen, of in 1999 om precies te zijn, is nu op de website van het virtuele museum geplaatst om het 20-jarig jubileum van de Xbox te vieren.

(Foto: Behrouz Mehri/AFP via Getty Images)
Een man loopt langs het Nintendo-logo van het Japanse bedrijf in een Nintendo-winkel in Tokio op 5 november 2020, nadat de gamegigant zei dat de nettowinst in het eerste halfjaar met 243,6% steeg op jaarbasis.

Microsoft’s bod om Nintendo in 1998 te kopen

Op 7 januari onthulde Xbox Director of External Relations Kevin Bachus dat Microsoft ooit probeerde Nintendo te kopen in de hoop de aankomende console te vullen met exclusieve games, volgens een rapport van Verloofd.

Toen Microsoft echter een ontmoeting had met leidinggevenden van Nintendo om hun idee van de overname te presenteren, nam het Japanse gamesbedrijf het idee van de techgigant niet serieus.

Patchos beweerde zelfs dat ze “hun reet bespotten”. De Xbox X voegde eraan toe dat de hele ontmoeting met Nintendo klonk als “een uur waarin iemand je gewoon uitlacht”.

Engadget merkte in het rapport verder op dat het Amerikaanse technologiebedrijf in die tijd op het gebied van hardware achterliep op de andere Japanse technologiegigant, Sony.

Microsoft besloot echter dat het zich op de hardware moest concentreren, terwijl Nintendo specifiek aan de softwarekant werkte.

Maar als we vandaag vooruitspoelen, blijkt dat het plan niet is gegaan zoals verwacht. In plaats daarvan werden Microsoft, Sony en Nintendo de drie grootste kanshebbers voor de Xbox, PS5 en Switch.

READ  Nieuwe Xbox E3 2021 roept geruchten op die fans teleurstellen

Lees ook: Hoe u een muis en toetsenbord op uw Xbox gebruikt – en de games die u met uw nieuwe hardware gaat spelen

Brief van Microsoft aan Nintendo over de overname

Na meer dan 20 jaar heeft Microsoft besloten een stap terug te doen en de boodschap te verspreiden die Nintendo heeft gestuurd over het proberen om het te kopen, volgens een nieuwsbericht van Kotaku.

Nu Xbox zijn 20e verjaardag heeft gevierd, herinnert Microsoft zich de begindagen van de console. De Amerikaanse techgigant heeft bewijs gepubliceerd dat aantoont dat het ooit gesprekken heeft gehad met rivaliserende Nintendo.

Microsoft's brief om Nintendo te kopen in 1999 verschijnt in Xbox Anniv Museum

(Foto: Jürgen Schwartz/Getty Images)
COLOGNE, DUITSLAND – AUGUSTUS 22: Gamefans passeren het XBOX-logo op de Gamescom 2013-gamebeurs op 22 augustus 2013 in Keulen, Duitsland. Gamescom is ‘s werelds grootste vakbeurs voor digitale games en is van 22-25 augustus voor het publiek geopend. (foto door

De genoemde brief is ondertekend door de voormalige vice-president van Microsoft aan het Amerikaanse bedrijf Nintendo, daterend van 20 oktober 1999.

Microsoft vulde met name een enorm watermerk en zei: “Microsoft probeert Nintendo te pakken te krijgen”, waardoor de meeste inhoud van het bericht onleesbaar werd.

Maar er zijn nog steeds enkele delen van de boodschap die meer dan 20 jaar oud zijn en die nog steeds te zien zijn.

De brief van Microsoft aan Nintendo’s Vice President of Business Affairs, Jacqualee Story, begon met het uiten van dankbaarheid voor het verlenen van een ontmoeting met de oude Nintendo-president, Hiroshi Yamauchi, evenals Genyo Takeda.

De brief aan Nintendo gaf ook aan dat Microsoft begrip heeft voor Makeda’s zorgen over de samenwerking tussen de twee technologiebedrijven.

READ  Bespaar Xbox, Sony PlayStation en Nintendo Switch

Gerelateerde artikelen: De prijzen van PS5, Xbox Series X en grafische kaarten zijn nog steeds erg hoog en er is geen significante prijsdaling in zicht

Dit artikel is eigendom van Tech Times

Door Tejay Boris

ⓒ 2021 TECHTIMES.com Alle rechten voorbehouden. Niet reproduceren zonder toestemming.

Written By
More from Vanessa Hale
GameStop begint vroege Black Friday-uitverkoop op PS4, Xbox One, Nintendo Switch Games
Winkeliers proberen het vaak start Black Friday zo vroeg mogelijk om zoveel...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *