Microsoft’s xCloud-gamestreaming is nu algemeen beschikbaar op iOS en pc

Microsoft’s xCloud, de Xbox Game Pass Ultimate-component voor het streamen van cloudgames waarvoor geen console nodig is, wordt volledig uitgerold naar iOS-apparaten, waaronder iPhones en iPads, evenals pc’s en macOS-computers op internet. Het bevindt zich sinds medio april 2021 in een bètaperiode die alleen op uitnodiging beschikbaar is, maar Game Pass Ultimate-abonnees hebben nu rechtstreeks vanaf hun apparaten toegang tot de games.

Microsoft zegt dat xCloud op computers toegankelijk is via de Edge-browser en Google Chrome. We hebben het laten werken onder macOS op Microsoft Edge en Safari. Er zijn meer dan 100 games beschikbaar en de service is compatibel met Bluetooth-controllers of die via USB zijn aangesloten. Op iOS werkt het als een webgebaseerde app via Safari en heb je de keuze tussen een controller of aanraakbediening voor bepaalde games. Microsoft deelde ook zijn eigen blogpost xCloud wordt nu aangedreven door Xbox Series X-consoles, streaming met 1080p tot 60 fps met een snel genoeg internetverbinding

De weg om xCloud op iOS te krijgen was een hobbelige, met Apple’s App Store-richtlijnen die aanvankelijk niet alleen Microsoft, maar ook Google Stadia en Nvidia’s GeForce Now cloudstreamingservices verhinderden om in de App Store te draaien. Apple heeft uiteindelijk een aantal gaten gegraven om het op internet te laten werken (maar niet zonder waarschuwingen).

Om de lancering te vieren, heeft Microsoft zijn “Designed for Xbox”-badge op een van de beste accessoires voor mobiele games geplaatst: de One-console van Backbone. Deze nieuwe versie is vrijwel identiek aan het reeds bestaande model dat sinds eind 2020 beschikbaar is omdat het technisch hetzelfde is. Wat is veranderd, is de fysieke verpakking die nu vraagt ​​om Xbox-compatibiliteit, en hoewel er geen prijsverhoging is ($ 99,99), wordt deze geleverd met een gratis proefperiode van drie maanden van Xbox Game Pass Ultimate voor nieuwe leden, die op zichzelf meestal $ 45 kost zelf. Het is verkrijgbaar via Microsoft Store en de locatie van de wervelkolom. Razer herziene versie van Kishi-afstandsbediening voor iphone Het heeft monochrome knoppen en bevat ook een Game Pass Ultimate-proefversie voor nieuwe gebruikers. Het commentaar van mijn collega Sam Byford daarover lees je hier.

READ  Aankondiging van DirectX 12 Agility: maak het gemakkelijk voor game- en pc-ontwikkelaars

Backbone One-interface geoptimaliseerd voor xCloud-ondersteuning.

Backbone heeft onlangs zijn app geüpdatet met een diepe integratie met Xbox, zoals het taggen van de gameplay die je hebt opgenomen via xCloud. U kunt de snapshots binnen de app bewerken en uploaden als een link. Het bevat ook een nieuwe dynamische Xbox Game Pass-feed om je te vertellen over nieuwe games die je kunt proberen en andere suggesties op basis van de activiteiten van je vrienden.

Written By
More from Max Mcgee

Jay-Z schopte collega-rappers van de set van zwoele Beyoncé-video

Jay-Z was beschermend tegen vrouw Beyoncé lang voordat ze “Ik doe” zeiden,...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *