Mikel Arteta heeft vijf wedstrijden om Arsenal te veranderen of de strijd aan te gaan voor zijn baan

De Spanjaard bedankte Arsenal-fans direct na de wedstrijd voor hun steun, maar sommigen verliezen hun geduld omdat er geen consistent bewijs van verbetering is sinds Arteta Unai Emery in december 2019 opvolgde.

Arteta beweerde dat hij zonder negen spelers zat na de nederlaag tegen Chelsea, met £ 50 miljoen nieuwkomer Ben White weggelaten met Covid, en er is erkenning binnen de club dat hij onder moeilijke omstandigheden werkte.

Arteta beloofde ook betere resultaten en prestaties zodra spelers terug komen en zijn nieuwe deals hun weg vinden, maar het kan nog erger worden voordat een reis naar kampioen Manchester City beter wordt.

Maar na de eerste interlandbreak van City in september speelde Arsenal tegen het pas gepromoveerde Norwich City, Burnley, Tottenham Hotspur en Brighton, voordat het in oktober opnieuw de Premier League brak.

Als hij in die wedstrijden geen significante verbetering laat zien, zou Arteta vechten om zijn baan te redden en zou de druk op zijn positie enorm toenemen, vooral omdat Arsenal meer geld zou kunnen uitgeven voordat de transferperiode sluit.

Het is duidelijk dat Arsenal idealiter een nieuwe rechtsback zou willen contracteren, wat kan afhangen van het al dan niet vertrekken van Hector Bellerin, en dat ze interesse hebben getoond in voormalig Tottenham-speler Kieran Trippier.

Trippier wordt verondersteld voorstander te zijn van het vooruitzicht van een terugkeer naar Engeland met Manchester United, dat in de voorhoede van de kanshebbers voor zijn handtekening is gebleven, maar dat weerhield Arsenal er niet van om het te proberen – ondanks de eisen van Atletico Madrid om de 30 te ontmoeten. -jarige £ 51m vrijgaveclausule. . Noch de Gunners, noch United zullen waarschijnlijk instemmen met dat verzoek.

READ  Dubai brengt een stimuleringspakket van $ 408 miljoen uit ter ondersteuning van hotels, scholen die zijn getroffen door COVID-19

Als Arteta er uiteindelijk niet in slaagt om het fortuin van Arsenal om te draaien, zal de club waarschijnlijk de eerste keuze maken voor voormalig Chelsea-trainer Antonio Conte om hem te vervangen.

Conte zit zonder werk na het verlaten van Inter Milaan in de zomer en heeft de benadering van Tottenham om Jose Mourinho op te volgen afgewezen.

Arsenal zal Conte moeten overtuigen dat hij de middelen en het geld zal krijgen om de trofeeën in de Emiraten uit te dagen en elk aanbod zal afwijzen waarvan hij dacht dat de Gunners klaar waren om hun tweede beste te accepteren.

More from Madison Garrett

Kibu Vicuna To The Critics: Kerala Blasters heeft in elke wedstrijd goed gepresteerd

Voormalig Mohun Pagan-coach wil dat zijn team elke wedstrijd tegelijk speelt in...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *