Miljoenen schoten blijven: hier zijn we, twee maanden na de vaccinatie

Deze percentages zijn gebaseerd op schattingen van het Rijksinstituut voor Rampenbeheersing, de juiste aantallen vaccinatiestatus voor alle doelgroepen zijn nog niet bekend. Het RIVM werkt nog aan een scoresysteem dat hier inzicht in moet geven. Via dit systeem zou het ook mogelijk moeten zijn om uw vaccinatiebewijs te downloaden.

Volgens een woordvoerder is het koppelen van vaccinatiegegevens erg lastig. De uitnodigingen worden nu op geboortedatum verstuurd, waardoor het bij het RIVM niet bekend is of de negentigjarige in een verpleeghuis woont of nog thuis is.

Dit is ook de reden waarom vele duizenden verpleeghuisbewoners de afgelopen maanden een dubbele uitnodiging hebben gekregen: een brief van het RIVM en een brief van hun ouderenzorginstelling. Dit heeft gefragmenteerde instellingen tot gevolg, waarbij mensen op verschillende tijdstippen in dezelfde gang (en soms in dezelfde kamer) worden gestampt. Zei het RIVM onlangs Nieuws uur Ze onderschatten vaccinatie in zorginstellingen.

wat is er nieuw?

Vanaf nu zou alles moeten verbeteren. Volgens het ministerie van Volksgezondheid geeft “alles aan” dat er de komende maanden meer vaccins in Nederland zullen aankomen. Aangezien we in de eerste drie maanden van 2021 ongeveer 4 miljoen doses zullen ontvangen, zouden dat er in het volgende kwartaal 16 miljoen moeten zijn. In de zomermaanden volgen nog eens 28 miljoen doses.

Dan moet alles natuurlijk goed gaan met de leveringen. Zo werd vandaag bekend dat Johnson & Johnson, die het Janssen-vaccin maakt, productieproblemen krijgt. Het blijft onduidelijk of dit gevolgen heeft voor de 3 miljoen doses vaccin die Nederland vanaf april verwacht.

READ  De iDOS 2-emulator kan binnenkort niet worden gedownload in de App Store

Er zijn nog enkele wijzigingen te vinden in de verwachte overdrachtsgegevens die het ministerie elke twee weken publiceert. Zo zijn de eerste leveringen van het nieuwe CureVac-vaccin (dat nog niet is goedgekeurd) uitgesteld tot later in het jaar. De namen van de vaccinfabrikanten Valneva en Novavax zijn inmiddels van de lijst geschrapt vanwege contractonzekerheid.

In heel 2021 verwacht Nederland nu 79 miljoen doses. Meer dan genoeg injectie voor iedereen.

Nederland verwacht dit van vaccins:

More from Madison Garrett

dit is hoe de Chromecast scoort met Google TV

De Chromecast met Google TV zal voorlopig niet in Nederland verschijnen, maar...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *