Minecraft 2022 Mods downloaden en installeren

Minecraft is een eenvoudig spel om honderden uren in op te gaan. De vanille-ervaring is echter ongelooflijk knap, vooral in vergelijking met het relatief kale spel dat we allemaal kennen en waar we van houden, namelijk de bètaversie.

Buiten deze langzame en gestage officiële updates van de game, heeft de Modder-community gewerkt. Aanpassingen zijn een essentieel aspect van het spel en zijn verantwoordelijk voor de verbazingwekkende levensduur van het spel. Hoewel het proces om deze door fans gemaakte creaties aan het spel toe te voegen in de loop der jaren niet veel is veranderd, vinden nieuwe spelers het nog steeds moeilijk om dit te doen.

Er zijn nu ook veel complexe oplossingen, in plaats van mods handmatig te installeren. Spelers kunnen deze oplossingen gebruiken als ze het installatieproces niet willen afhandelen.


Hoe Minecraft-mods te installeren in 2022

vind mod

De beste plaats om mods te vinden is YouTube, waar showcases de beste mods bieden, met links naar de downloadpagina van de mod in de videobeschrijving, zodat spelers niet naar de link hoeven te zoeken.

Er zijn echter ook veel verschillende websites die game-mods bevatten. De beste tegenwoordig is de CurseForge-website of minecraftmods.com. Daarnaast zijn er tientallen verschillende potentiële andere sites die spelers kunnen gebruiken.


Hoe een zelfstandige mod te installeren

youtube-omslag

Voor individuele, op zichzelf staande mods is het installatieproces heel eenvoudig. Spelers hoeven alleen maar de Windows-zoekfunctie te openen. Van daaruit moeten ze ‘%appdata%’ typen zonder de aanhalingstekens. Dit levert een lijst met mappen op, waaronder de installatiemap van de game. Spelers moeten naar deze map gaan. Nadat ze dat hebben gedaan, zouden ze alle Minecraft-submappen moeten zien.

READ  Internet Download Manager (IDM) 6.40 Build 5

Een van deze submappen moet “Wijzigen” heten. Als deze map echter ontbreekt, kunnen spelers eenvoudig met de rechtermuisknop klikken en een map maken met de naam “Wijzigen” van het spel om het te lezen. Zodra deze map is gevonden/gemaakt, hoeven spelers alleen maar de mod-map ernaartoe te slepen. Spelers moeten dan Minecraft opnieuw laden vanuit het opstartprogramma en de gameversie selecteren met de mod om te starten.


Hoe modpacks te installeren

CurseForge browser modpack voor Java-versie (Afbeelding via CurseForge)
CurseForge browser modpack voor Java-versie (Afbeelding via CurseForge)

Het gebruik van CurseForge is de gemakkelijkste manier om game-mods te installeren. Het is een op zichzelf staand bètaprogramma dat beschikbaar is voor pc-spelers van de Java- en Bedrock-versies van Minecraft. Vervolgens wordt het programma gesynchroniseerd met de installatie van Minecraft op de computer van de speler. Vanuit het programma kunnen spelers zoeken naar verschillende mods en pakketten. Nadat ze er een hebben gevonden, hoeven spelers alleen maar op de downloadknop te klikken om ze in een wachtrij voor installatie te plaatsen.

Eenmaal gedownload, hoeven spelers alleen maar naar het gedeelte “Mijn Modpacks” van het programma te gaan om de volledige lijst met modpacks te zien die ze hebben geïnstalleerd. Ze kunnen dan klikken op de versie die ze willen spelen, en het zal die versie van het spel spelen, met mods al ingeschakeld.

Het grootste voordeel van CurseForge, behalve de eenvoud van gebruik, is het feit dat de meeste modpacks in het programma zijn getest of ontworpen om met elkaar te werken. Dit zou de meeste instabiliteit moeten elimineren die kan optreden wanneer spelers zelf veel verschillende mods proberen te installeren om hun eigen mod-packs te maken.

READ  Windows downloaden zonder mediagenerator

Written By
More from Eda Greene
Hoe gratis lettertypen te downloaden op MIUI
Deze tutorial gaat over het downloaden van gratis lettertypen op MIUI. We...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *