Minister van Sport Rijiju houdt tweedaags congres met rijks- en UT-ministers van Sport

Kiren Rijiju

Minister van Sport van de Unie Kiren Rijiju zal op dinsdag en woensdag een tweedaagse videoconferentie ontmoeten met ministers die verantwoordelijk zijn voor het ministerie van Jeugdzaken en Sport van alle staten en vakbondsgebieden om de routekaart voor sportontwikkeling op het niveau van de basis uit te stippelen, evenals de activiteiten van Nehru Yuva Kendra Sangathan (NYKS) en National Service Scheme (NSS), in het hele land.

Over het besluit om deze bijeenkomst te houden zei Rijiju: “Het land bevindt zich nu in de tweede fase van ontsluiting en het is belangrijk om een ​​dialoog met de staten te voeren om de weg voorwaarts voor sport- en jeugdgerelateerde activiteiten op één lijn te brengen.”

Op de foto: staatsminister van Binnenlandse Zaken Kiren Rijiju.Persinformatiebureau

Kiren Rijiju om de tijdens COVID-19 ondernomen actie te bekijken

“Tijdens de afsluiting zijn de activiteiten van zowel jeugdzaken als sport voortgezet in overeenstemming met de grotere doelen die zijn gesteld. Onze vrijwilligers in NYKS en NSS hebben meedogenloos samengewerkt met civiele instanties om te helpen in de strijd tegen COVID-19.

“Ongeveer 75 lakh-vrijwilligers in heel India zijn betrokken geweest bij het creëren van bewustzijn over veiligheids- en gezondheidsrichtlijnen, het verspreiden van maskers, het helpen van ouderen en vele andere dingen. Hun bijdrage aan deze strijd tegen de pandemie heeft hen lovend ontvangen van verschillende deelstaatregeringen.

“Ook in de sport is, ondanks de sluiting van training op het veld, online training gegeven voor atleten van alle niveaus en voor coaches, zodat atleten en coaches dicht bij de sport kunnen blijven. We willen de impact van al deze activiteiten en ook de weg vooruit plannen, in samenwerking met de staten, “voegde hij eraan toe.

READ  Voormalig TSM-coach, Peter Chang, is permanent verbannen uit Riot Games

De agenda van de bijeenkomst omvat een evaluatie van de actie die tijdens de COVID-19-crisis is ondernomen, evenals discussies over het herstarten van sportactiviteiten op staatsniveau en het identificeren van ontluikend sporttalent door middel van competities op blok- en districtsniveau in staten en UT’s.

Kiren Rijiju

Op de foto: Kiren RijijuPersinformatiebureau

Ook de opname van fitness en sport als onderdeel van het curriculum in alle scholen in het hele land zal worden besproken. Er zullen plannen worden gemaakt om later dit jaar of begin volgend jaar Khelo India-evenementen en jongerenfestivals te organiseren.

“Versterking van het sportecosysteem op basisniveau is cruciaal als we de droom willen verwezenlijken om India in 2028 tot de top 10 van landen op het Olympisch podium te maken, en we moeten dat proces nu starten”, aldus de minister van Sport van de Unie.

“Het Ministerie van Sport heeft al besloten om het Khelo India State Center of Excellence (KISCE) op te zetten in alle staten en UT’s. Verder zijn er 1000 Khelo India Centers (KIC) op districtsniveau om plaatselijk talent te identificeren en op te leiden in 14 geïdentificeerde Olympische sport en traditionele sporten Zowel de KISCE’s als de KIG’s zullen het sportecosysteem op grassroot-niveau in India op grote schaal versterken, en staten spelen daarin een grote rol.

“Ook het One State, One Sport-beleid dat de regering heeft opgesteld, moet vroeg worden besproken en geïmplementeerd. We hopen met alle staten van gedachten te wisselen om ervoor te zorgen dat er één gezamenlijke roadmap is om van India een sportieve supermacht te maken,” voegde hij eraan toe.

READ  Georgia heeft ervoor gekozen om rekruten te ontvangen tijdens de Florida Game in Jacksonville

De staten zijn in twee dagen verdeeld in twee groepen, zodat elke staat de tijd heeft om de verschillende kwesties tijdens de vergadering te bespreken.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *