‘Handmaid’s Tale’ ster Yvonne Strahovski springt van Gilead naar ‘Stateless’

‘Handmaid’s Tale’ ster Yvonne Strahovski springt van Gilead naar ‘Stateless’

“The Handmaid’s Tale” -ster Yvonne Strahovski springt van de dystopische grenzen van Gilead naar een modern detentiecentrum in “Stateless”.

Het Netflix-drama volgt stewardess Sofie Werner (Strahovski), die wordt meegesleurd in een New Age-y-sekte gerund door een vrolijk stel gespeeld door Cate Blanchett (“Mrs. America”) en Dominic West (“The Affair”). Als Sofies tijd met hen naar het zuiden gaat, wordt ze verbannen – gedesoriënteerd en getraumatiseerd – en landt ze in een immigratiedetentiecentrum in haar geboorteland Australië.

“Afgezien van het feit dat dit een heel actueel en belangrijk verhaal is om te vertellen, dacht ik het verhaal [of Sofie Werner] was heel uniek ”, vertelt Strahovski, 37, aan The Post. “Een van de dingen die ik leuk aan haar vind, is dat ze zo’n fel licht was, in tegenstelling tot het loslaten van‘ The Handmaid’s Tale, ’met Serena Joy … die een donkerdere ziel heeft. Sofie was voor mij het tegenovergestelde.

“Dat springplank naar dit personage was een traktatie voor mij.”

‘Stateless’, dat in première ging op het Australische ABC-netwerk, werd geïnspireerd door het waargebeurde verhaal van Cornelia Rau die in 2004 gedurende tien maanden onwettig werd vastgehouden in Australië.

Yvonne Strahovski
Yvonne StrahovskiBEN KING / NETFLIX

“Ondanks dat [the show] was gebaseerd op echte gebeurtenissen, we deden ons eigen ding met Sofie. Ze is echt haar eigen persoon ”, zegt de in Australië geboren Strahovski, die opgroeide in New South Wales. ‘De grootste afhaalmaaltijd voor mij uit dat hele levensechte element is dat het een Australische blanke vrouw kostte om in een detentiecentrum te worden gevangen om de aandacht te trekken die ze had op wat er aan de hand was en wat er nog steeds aan de hand is vandaag.”

READ  Forza Horizon 5 is nog niet uitgebracht, maar er zijn al 800.000 mensen die het spelen

Sofies verhaal snijdt al snel met Cam (Jai Courtney, “Spartacus”), die een baan als bewaker in het kamp aanneemt om zijn gezin te onderhouden; Ameer (Faysaal Bazzie, “The Commons”), een Afghaanse vluchteling die onderwijsmogelijkheden zoekt voor zijn jonge dochters; en Clare (Asher Keddie, “The Cry”), die toezicht houdt op de activiteiten van het centrum en probeert de slechte pers te beheren.

“Ik voelde me aangetrokken tot alle verschillende onderdelen van de show”, zegt Strahovski. ‘Het cultonderdeel, het feit dat [Sofie] worstelde met mentale gezondheid, en natuurlijk de hoofdverhaallijn met het detentiecentrum en hoe haar verhaal in verband stond met … verschillende andere verhalen.

“Het geeft ons inzicht in hoe het detentiecentrumproces in Australië is en hoe het Sofie heeft gefaald – en alle anderen trouwens.”

Dit is waarschijnlijk de eerste keer dat veel Amerikaanse kijkers horen dat Strahovski haar natuurlijke accent gebruikt, dat ze vermomde voor haar rollen in shows als ‘Dexter’, ‘Chuck’ en ‘The Astronaut Wives Club’.

“In de 14 jaar dat ik in de Verenigde Staten woon en hier werk, is het vrij zeldzaam dat ik mijn Australische accent kan gebruiken”, zegt ze. “Het is vreemd voor mij om me comfortabeler op de camera te voelen met een Amerikaans accent. Mijn [natural] accent is zo veranderd, dat wanneer ik terug moet naar een Australisch accent, het bijna is alsof ik me wat meer moet concentreren.

“Het klinkt niet zo natuurlijk authentiek als vroeger.”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *