Missouri vs.Oregon – Wedstrijdoverzicht – 2 december 2020

OMAHA, Neb. – – Missouri slaagde voor zijn vroege test tegen nr. 21 Oregon en bevestigde de overtuiging van coach Cuonzo Martin dat een Tigers-team dat vier starters heeft teruggebracht klaar staat om hogerop te komen in de Southeastern Conference.

Xavier Pinson scoorde 19 van zijn 22 punten in de tweede helft en Missouri overwon een mid-game pauze en late Oregon-vlaag om de Ducks 83-75 op woensdagavond te verslaan.

“Ik ga graag met ze de strijd aan omdat ze elkaar waarderen. Ze willen elkaar succesvol zien, het kan hen niet schelen wie de onderscheidingen krijgt,” zei Martin. “Nu heb je een situatie waarin je twee of drie hebt die achter de beste speler van het andere team aan willen gaan, alsof ze ervoor vechten. Dat is in het verleden niet gebeurd, en dat is een goed teken. “

Mark Smith scoorde 13 van zijn 15 punten in de eerste helft toen Missouri (2-0) een voorsprong van 17 punten opbouwde, maar Chris Duarte scoorde acht opeenvolgende punten om de Ducks in de laatste minuut binnen vijf te krijgen.

“Ik dacht dat er momenten waren dat we mentaal ophielden omdat we naar het scorebord keken en dachten: het is mijn beurt hier om een ​​schot te maken, in plaats van de voet op het pedaal te houden en het basketbalspel te winnen,” zei Martin.

“Ik vond het een geweldige teamprestatie. De jongens hadden honger, ze waren opgewonden om het spel te spelen en we hadden geweldige resultaten tegen een zeer getalenteerd team. “

READ  LEGO Luigi wordt officieel aangekondigd na het lek

Eugene Omoruyi zette carrièrehoog met 31 punten en 11 rebounds in zijn eerste wedstrijd voor de Ducks (0-1) sinds zijn overstap van Rutgers. Terwijl de Tigers 15 schoten achter elkaar over de helften misten, scoorde Omoruyi 12 rechte punten om Oregons push te leiden om binnen enkele cijfers te komen.

Pinson en Javon Pickett, die van de bank kwam en 11 van zijn 13 punten scoorde in de tweede helft, hielp Missouri de leiding weer opbouwen voordat de Ducks het laat sluiten.

“Teleurgesteld tijdens onze eerste avond uit”, zei Oregon-coach Dana Altman. “We kunnen allerlei excuses verzinnen, maar dat gaan we niet. We hadden een paar spelletjes moeten spelen. Dat hebben we niet gedaan. Dit was een moeilijke opener. We zullen er gewoon doorheen moeten vechten. “

De wedstrijd werd gespeeld in Omaha vanwege planningsproblemen voor beide teams als gevolg van de COVID-19-pandemie. Altman kon zijn connecties bij Creighton gebruiken om op vrijdag wedstrijden met de Tigers en Seton Hall op te zetten in het CHI Health Center.

Altman coachte 16 jaar bij Creighton voordat hij naar Oregon ging en hij blijft goede vrienden met atletisch directeur Bruce Rasmussen, die als tussenpersoon diende bij arenaofficials.

De eenden hadden geen junior point guard Zal Richardson, die in de praktijk zijn linkerduim heeft geblesseerd en woensdag is geopereerd. Hij zal minstens zes weken vrij zijn.

Richardson is Oregons meest ervaren speler en zou de plaats innemen van Payton Pritchard, de Pac-12-speler van vorig seizoen van het jaar en een eerste ronde NBA-draftkeuze van de Boston Celtics.

READ  Benzinestationsimulator is een echt binnenkort videogame

UNLV-overdracht Amauri Hardy opende de wedstrijd op het punt en had drie punten, vijf assists en vier omzet. Jalen Terry speelde ook een punt.

“Will had in de praktijk het hele punt gereden, dus het was een snelle aanpassing”, zei Altman. ‘Die twee jongens komen wel goed. Ze zullen beter worden. Ik dacht niet dat ze een goede nacht hadden. “

GROTE FOTO

Missouri: De Tigers kregen een sterke vroege test in hun tweede wedstrijd en wonnen een wedstrijd die ze waarschijnlijk niet zouden hebben tijdens het 15-16-seizoen van vorig seizoen. Ze versloegen voor het eerst sinds 2012 een gerangschikte tegenstander op een neutraal veld.

Oregon: De verdedigende Pac-12-kampioen Ducks zal een tijdje hun weg proberen te vinden zonder Richardson en een mix van nieuwkomers. Overboekingen Aaron Estrada (Saint Peter’s) en LJ Figueroa (St. John’s) waren bij de Ducks maar speelden niet. Ze wachten nog steeds op goedkeuring van de NCAA.

FAMILIAIRE OMGEVING

Altman blijft Creightons carrière als leider. Hij en Martin speelden van 2008 tot 2010 een wedstrijd in de Missouri Valley Conference-wedstrijden in het gebouw toen Martin de staat Missouri coachte.

De Ducks speelden voor het laatst in Omaha tijdens het NCAA-toernooi van 2015. Ze versloegen Oklahoma State in de eerste ronde voordat ze verloren van de uiteindelijke nationale runner-up Wisconsin.

De arena was ook de locatie van Missouri’s 86-84 verstoorde nederlaag tegen Norfolk State in een 2 tegen 15 zaadwedstrijd in het NCAA-toernooi van 2012.

VOLGENDE

Missouri bezoekt zondag de staat Wichita.

Oregon speelt vrijdag in Seton Hall in Omaha.

READ  Onwaarschijnlijk PGA Tour pro gelijk voor voorsprong op Rocket Mortgage Classic

——

Meer AP college basketball: https://apnews.com/hub/college-basketball en https://twitter.com/AP–Top25

More from Madison Garrett

Het Genshin-effect geeft details over de nieuwe Hangout-evenementen

Als je jezelf mist, Jinshin-effect Ontwikkelaar miHoYo heeft eerder onthuld dat het...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *