MLS stelt nog drie Colorado Rapids-spellen uit

De Colorado Rapids hebben drie extra wedstrijden uitgesteld vanwege de aanhoudende COVID-19-uitbraak binnen de organisatie, maakte MLS maandag bekend.

“MLS heeft vandaag aangekondigd dat hoewel er geen nieuwe bevestigde gevallen van COVID-19 zijn onder de Colorado Rapids-staf en spelers, op basis van het totale aantal gevallen, Major League Soccer, in overleg met het Colorado Department of Public Health and Environment, dit heeft gedaan. uitgesteld Colorado Rapids-wedstrijden voor de komende 10 dagen, “zei de competitie in een verklaring.

De betrokken wedstrijden zijn de wedstrijd van 14 oktober in Seattle, de thuiswedstrijd van 18 oktober tegen Real Salt Lake en de thuiswedstrijd van 21 oktober tegen Sporting Kansas City. Dit komt bovenop de vier uitstel die de Rapids al hebben ondergaan, waarvan er twee opnieuw zijn gepland.

– MLS op ESPN +: Stream LIVE-games en herhalingen (alleen VS)
– Chicharito krijgt een boete wegens ruzie in San Jose
– Lapchick: MLS kan diversiteit blijven stimuleren

“Toen we aankondigden dat we weer op onze markten zouden gaan spelen, zeiden we dat we prioriteit zouden geven aan de gezondheid en veiligheid van de spelers en het personeel,” vertelde MLS plaatsvervangend commissaris en president Mark Abbott aan ESPN.

“En als we ooit dachten dat we niet verder moesten gaan met een wedstrijd, zouden we die uitstellen. We erkenden dat dat zou kunnen gebeuren, en de gezondheids- en veiligheidsprotocollen die we hebben zijn ontworpen om daarmee om te gaan.”

Vanaf maandag hebben vijf Rapids-spelers en 13 personeelsleden bevestigde positieve tests ontvangen. Colorado speelde voor het laatst een competitieve wedstrijd op 23 september toen het de San Jose Earthquakes met 5-0 versloeg.

READ  De zes wedstrijden die de Badgers dit seizoen spelen | universiteitsvoetbal

“Die personen die negatief zijn blijven testen, zullen de mogelijkheid hebben om teamtraining bij te wonen, maar zullen anders in quarantaine blijven”, aldus de verklaring van de competitie.

Abbott zei dat er alle verwachting is dat het seizoen zal worden voltooid.

“Er is niets dat we zien waardoor we denken dat we het seizoen niet zullen afmaken”, zei hij.

De beslissing komt te midden van een relatieve golf van annuleringen. Naast het uitstel van de Rapids werden de wedstrijden van FC Dallas-Minnesota United en Columbus Crew-Orlando City afgelopen weekend uitgesteld nadat twee spelers uit Minnesota, twee stafleden uit Columbus en een speler uit Orlando positief waren getest.

Het extra uitstel voor de Rapids heeft extra stress toegevoegd aan een al volgepakt schema. Een bron met kennis van de situatie zei dat het internationale venster dat op 8 november zou plaatsvinden en tot en met 20 november zou duren, zou kunnen worden gebruikt om de wedstrijden te verzinnen voorafgaand aan de start van de play-offs. De competitie is nog aan het evalueren hoe de betrokken wedstrijden met de Rapids het beste kunnen worden verzet.

Tijdens een mediaoproep op 8 augustus zei MLS-commissaris Don Garber dat de competitie, indien nodig, naar een punten per wedstrijdberekening zou gaan om te bepalen waar teams in het klassement zouden worden geplaatst. Er is een precedent voor een dergelijke zet, in die zin dat de competitie dezelfde aanpak koos toen wedstrijden tijdens het seizoen 2001 werden afgelast vanwege 9/11.

READ  Covid-19 heeft aan het licht gebracht dat India niet in staat is om zelfs de meest elementaire verplichtingen aan zijn mensen na te komen

“Het is voor ons allemaal vrij duidelijk dat we nu een seizoen gaan hebben met veel problemen met de competitieve balans”, zei hij. “Als we een wedstrijd moeten uitstellen of een wedstrijd moeten annuleren en we kunnen deze niet verzetten, dan gaan we de punten per wedstrijd toepassen in plaats van het totale aantal punten om te bepalen hoe we ons voor de play-offs kwalificeren.”

Toen hem werd gevraagd of MLS een bubbel overweegt voor de MLS Cup-play-offs, zei Abbott: “Niet echt”, voordat hij eraan toevoegde: “Ik denk dat er voor- en nadelen aan de bubbel zijn. Ik denk dat deze effectief wordt als je eenmaal gevestigd bent, maar het is ook storend in het leven van mensen. “

More from Madison Garrett
New York Giants Blessure Synopsis: Pre-Seizoen 1 Game
Verschillende spelers hebben gisteravond de pre-season wedstrijd van NY Giants verlaten. Het...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *