MLS verdedigt de beslissing om het Chicago-Columbus-spel te spelen ondanks de positieve COVID-19-test

MLS plaatsvervangend commissaris Mark Abbott zei dat de beslissing om de wedstrijd van afgelopen donderdag tussen de Chicago Fire en Columbus Crew SC te spelen, ondanks de voorlopige positieve test van een Fire-speler voor COVID-19, in overeenstemming was met het protocol van de competitie.

De speler in kwestie maakte geen deel uit van de reizende delegatie van Chicago die naar Columbus ging voor de wedstrijd, waarin de Crew met 3-0 won. Na de eerste test werd de speler in isolatie gezet en op vrijdag bevestigde de club dat hij een tweede positieve test had geregistreerd.

“Volgens de competitieprotocollen die voorafgaand aan het MLS is Back Tournament werden ingevoerd – protocollen die zijn ontwikkeld in overleg met onze specialisten op het gebied van infectieziekten (ID), de ID-specialisten van de vakbond en volksgezondheidsautoriteiten – bepaalt het protocol dat in het geval van een speler die positief test, wordt die speler geïsoleerd en geboden zorg, “vertelde Abbott aan ESPN.

– Stream MLS-wedstrijden op ESPN +
– Iets minder dan titel is een mislukking voor LAFC – Vela

“Die spelers die negatief testen, mogen doorgaan met activiteit. En het was volgens dat protocol dat de wedstrijd in Columbus versus Chicago werd gespeeld.”

Op basis van verschillende rapporten hebben nu ongeveer 35 MLS-spelers bevestigde positieve tests voor COVID-19. Volgens roostergegevens van de website van de competitie zijn er 678 actieve spelers in de competitie, wat betekent dat 5,2 procent van de gehele MLS-spelerspool positief is getest. In dat aantal positieve tests zijn spelers opgenomen die hersteld zijn en weer gaan spelen.

READ  Serieuze Sam 4-systeemvereisten

De positieve test voor de speler uit Chicago was de eerste die publiekelijk werd bevestigd sinds de afsluiting van het MLS is Back Tournament op 11 augustus. Voorafgaand aan dat toernooi moesten zowel FC Dallas als Nashville SC zich terugtrekken nadat elk team clusters van positieve testen.

Een bron met kennis van de situatie zei dat er “geen helder regelnummer” is van bevestigde positieve tests waarmee MLS zou besluiten om een ​​wedstrijd uit te stellen en liever per geval te werk gaat.

“Er zijn veel verschillende soorten resultaten die terugkomen, dus je moet ze analyseren”, vertelde de bron aan ESPN. “Maar ja, als er op een gegeven moment meerdere positieve tests waren, [MLS] zou proberen een wedstrijd uit te stellen. “

Momenteel staat de thuisopener van Chicago op dinsdag tegen FC Cincinnati nog steeds op het programma, waarbij Fire-spelers nu elke dag worden getest.

“Het idee is dat als je negatief test, de kans dat je besmettelijk bent in die periode van 24 uur minuscuul is, alleen al gezien de incubatietijd”, zei de bron. “Het is dus niet alleen een protocol, het betekent dat er feitelijk wetenschap achter zit. Het betekent niet dat er iets anders kan gebeuren. Maar dat is het hele idee is dat een negatieve test aangeeft dat je gedurende die periode niet besmettelijk bent.” En ik denk dat sportcompetities zich daarom op hun gemak voelden om op die basis vooruit te gaan. “

READ  Amitabh Bachchan en familieleden opgenomen in het ziekenhuis als gevolg van coronavirusgevallen in India
More from Madison Garrett

IWTG: Een ongelooflijke prestatie van Thatcher Demko redt de Canucks in Game 5 tegen de Golden Knights

Thatcher Demko maakte 42 saves, 43 als je het Canucks-seizoen meetelt. Met...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *