Moe van Zoom-oproepen? Bedrijf biedt thuis hologrammachines

Moe van Zoom-oproepen?  Bedrijf biedt thuis hologrammachines

LOS ANGELES – Op zoek naar een nieuwe manier om te communiceren tijdens de pandemie? Een bedrijf uit Los Angeles heeft machines ter grootte van een telefooncel gemaakt om live hologrammen in uw woonkamer te laten stralen.

Met het apparaat van PORTL Inc kunnen gebruikers in realtime praten met een levensgroot hologram van een andere persoon.

De machines kunnen ook worden uitgerust met technologie om interactie mogelijk te maken met opgenomen hologrammen van historische figuren of overleden familieleden.

Elk PORTL-apparaat is 2,1 m hoog, 1,5 m breed en 0,6 m diep en kan op een standaard stopcontact worden aangesloten. Iedereen met een camera en een witte achtergrond kan een hologram naar de machine sturen in wat Chief Executive David Nussbaum ‘holoportatie’ noemt.

“We zeggen dat als je er niet kunt zijn, je daar wel kunt stralen”, zegt Nussbaum, die eerder werkte bij een bedrijf dat een hologram van Ronald Reagan ontwikkelde voor de bibliotheek van de voormalige president en de digitaal herrezen rapper Tupac Shakur.

De uitvinder van Portl David Nussbaum wordt getoond met een door AI aangedreven levensgroot hologram van hemzelf in Gardena, nabij Los Angeles, Californië.
Portl-uitvinder David Nussbaum wordt getoond met een door AI aangedreven levensgroot hologram van zichzelf in Gardena, in de buurt van Los Angeles, Californië.Reuters

“We zijn in staat om militaire families die elkaar al maanden niet hebben gezien, mensen van andere kusten, of iedereen met een sociale afstand om het coronavirus te bestrijden met elkaar in contact te brengen, voegde Nussbaum toe.

De prijzen voor de machine beginnen bij $ 60.000, een kost waarvan Nussbaum verwacht dat deze de komende drie tot vijf jaar zullen dalen. Het bedrijf plant ook begin volgend jaar een kleiner tafelmodel met een lager prijskaartje.

READ  Legendarische ontwerper Yu Suzuki keert terug met een wilde shooter

De apparaten kunnen worden uitgerust met kunstmatige-intelligentietechnologie van het in Los Angeles gevestigde bedrijf StoryFile om hologramopnamen te maken die kunnen worden gearchiveerd. Door dat toe te voegen aan het huidige apparaat, komen de kosten op minstens $ 85.000.

De bedrijven maken reclame voor musea, waar bezoekers een hologram van een historische figuur in twijfel kunnen trekken, en voor families om informatie vast te leggen voor toekomstige generaties.

Mensen kunnen het gevoel hebben dat ze een gesprek hebben met een opgenomen hologram, zei StoryFile Chief Executive Heather Smith.

“(Je) voelt hun aanwezigheid, ziet hun lichaamstaal, ziet al hun non-verbale signalen,” zei ze. ‘Je hebt het gevoel dat je met die persoon hebt gepraat, ook al waren ze er niet.’

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *