Vluchtradar 24 geeft aan dat het Air India Express-vliegtuig twee keer heeft geprobeerd te landen op de luchthaven van Kerala

NDTV News

De luchthaven van Kozhikode is een ’tafelblad’-luchthaven, tweette minister van Buitenlandse Zaken V Muraleedharan

New Delhi:

Een populaire wereldwijde flight tracker-website geeft aan dat het Air India Express-vliegtuig dat op de landingsbaan van Kozhikode in Kerala gleed, minstens twee keer probeerde te landen op de luchthaven van een tafelblad.

Flightradar24, een Zweeds bedrijf dat real-time commerciële vluchtvolginformatie op een kaart weergeeft, gaf aan dat de Boeing 737 NG die uit Dubai kwam met 190 mensen aan boord twee keer probeerde te landen.

De luchthaven van Calicut is een ’tafelblad’-luchthaven, tweette minister van Buitenlandse Zaken V Muraleedharan. Een tafelbladbaan is een landingsbaan bovenop een plateau of heuvel met een of beide uiteinden grenzend aan een steile verhoging, die in een kloof valt. Zo’n luchthaven biedt een uitdagende omstandigheid om te landen.

Vijftien mensen, waaronder beide piloten, kwamen om bij de crash. De meesten aan boord zijn geëvacueerd en minstens 50 gewonden, waaronder 15 in ernstige toestand, zijn naar het ziekenhuis gebracht, aldus de autoriteiten.

Er waren 174 passagiers, 10 baby’s, twee piloten en vier cabinepersoneelsleden aan boord van het vliegtuig.

De laatste grote vliegtuigcrash in India was in 2010 toen een Air India Express Boeing 737-800 van Dubai naar Mangalore de landingsbaan overschreed en in vlammen opging. De crash doodde 158 mensen en liet acht overlevenden achter.

Kerala is de afgelopen dagen geteisterd door zware regenval.

READ  De 20-jarige Morrowind-mod voegt twee nieuwe hoofdgebieden toe

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *