Morgen start de virtuele Amsterdam Marathon: ‘Van je voordeur tot je voordeur’

AMSTERDAM – Vanwege de coronamaatregelen vindt de Amsterdam Marathon dit jaar plaats als virtuele marathon. Deelnemers moeten een app downloaden waarmee ze een zelfgekozen route voor de komende week kunnen bijhouden.

Bron: NH News

Chantal Hulstede heeft de Amsterdam Marathon al acht keer gelopen. Toen ze in 2008 vanaf haar school de Egmond marathon moest lopen, had ze het onder de knie. “Nu heb ik me bij mijn vader en zus aangemeld en gaan we dit jaar zelf de acht kilometer marathon in Hoorn lopen.”

Ze vindt het jammer dat ze het nu virtueel moet runnen. “Het is altijd een bijzondere ervaring om onder het Rijksmuseum door, door het Vondelpark en in het Olympisch Stadion te lopen. Dat kan nu natuurlijk niet.”

Bron: NH News

René Wit, wedstrijddirecteur bij Le Champion die de marathon van Amsterdam organiseert, pakt de cijfers. “Dit jaar zijn er zesduizend aanmeldingen voor de Amsterdam Marathon. De helft van de marathonlopers loopt de marathon in het buitenland. Dat is natuurlijk bijzonder.”

Dit jaar heeft René in samenwerking met sponsor TCS een app ontwikkeld waarmee mensen hun eigen route kunnen lopen. “De app maakt gebruik van Strava, zodat je kunt bijhouden hoe ver je hebt gelopen. We hebben ook een Sound Experience ontwikkeld, zodat je je marathon niet in totale stilte hoeft te lopen.”

“Je mist de muziek en de toeschouwers die je aanmoedigen”

Chantal Hulstede, marathonloper

Chantal wordt al een aantal jaar tijdens marathons vergezeld door haar vader en zus, die ze ook lopen. “We maken er soms een gezinsuitje van. We rennen allemaal in ons eigen tempo. Maar we gaan er samen naartoe en vieren samen de finishlijn. Het is geweldig dat ik dit met mijn gezin kan doen.”

READ  tvOS 14.6 beta is beschikbaar voor testers met Apple TV

Voordelen

Toch heeft een virtuele editie zo zijn voordelen, erkent ze. ‘Normaal moet ik vroeg opstaan ​​om naar Amsterdam te gaan. Nu hoef ik alleen maar de deur uit en beginnen.’

Als Chantal haar eigen marathonroute met succes heeft afgelegd, kan ze een nieuwe aan haar collectie toevoegen. “Ik hou ervan die medailles te houden en ze thuis op te hangen, want ik ben best trots op ze.”

💬 Wil je niets missen van Amsterdam?

Heb je een taalfout ontdekt? Laat het ons weten via [email protected]

More from Madison Garrett
internet, geschiedenis | Zo is de hele wereld veranderd in 25 jaar
De technologie die we vandaag als vanzelfsprekend beschouwen, is iets waar we...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *