JA Happ geeft meerdere redenen voor de flop van zijn laatste Yankees

JA Happ geeft meerdere redenen voor de flop van zijn laatste Yankees

JA Happ zag er het grootste deel van het afgelopen seizoen niet goed uit en hij was vreselijk tijdens zijn eerste twee starts van 2020.

De 37-jarige had zijn tweede opeenvolgende lelijke optreden in de 11-7 nederlaag van woensdag tegen de Phillies in Citizens Bank Park, de eerste wedstrijd van een zeven-inning doubleheader.

Hij stond een homerun toe aan Bryce Harper in de 1e3 en leek ervan te rammelen, want hij kreeg uiteindelijk zesmaal vier wijd in zijn korte optreden.

“Ik moet ervoor zorgen dat ze de bal in het spel spelen,” zei Happ. “Ik moet de kwestie beter forceren dan vandaag.”

Hij noemde de wandelingen “onkarakteristiek” en gaf toe dat hij gefrustreerd was met de thuisplaatscheidsrechter Angel Hernandez: “Ik heb er [spots in the strike zone] en kreeg het niet [calls]. Dat is gewoon een feit, maar dat gebeurt. Ik moet verder. ‘

JA Happ
JA HappAP

Met het stop / start-karakter van het Yankees-schema tot dusver dit seizoen dankzij hun reeks tegen de Phillies die vorige week werd uitgesteld en een ander uitstel op dinsdag vanwege Tropical Storm Isaias, heeft hun rotatie niet echt een ritme gekend. En met de doubleheader van woensdag in Philadelphia gepland om zaterdag te worden gevolgd door een andere in Tampa Bay, kan het nog een tijdje duren voordat dat gebeurt.


Aaron Boone zei woensdag dat Jordan Montgomery donderdag zijn tweede start van het seizoen zou maken tegen de Phillies, gevolgd door Masahiro Tanaka in Tampa Bay op vrijdag. Gerrit Cole start zaterdag een van de wedstrijden tegen de Rays, met waarschijnlijk een bullpen-wedstrijd voor de andere wedstrijd. En James Paxton begint zondag aan de serie finale.

READ  Nonbinary New Yorker klaagt aan dat er ‘X’ genderoptie op rijbewijzen staat

Paxton was op het veld in Citizens Bank Park voor de doubleheader van woensdag in Philadelphia, in samenwerking met de nieuwe pitching-coach Matt Blake. Paxton heeft twee slechte uitjes gehad om het seizoen te beginnen en zei dat hij aan zijn mechanica heeft gewerkt en probeerde hoger op de heuvel te staan. Hij gaf toe dat hij na zijn laatste start “bezorgd” was over zijn snelheidsdaling, die van 95 mph vorig jaar tot ongeveer 91 mph dit seizoen tot nu toe is gegaan.


De openingswedstrijd op woensdag – een make-up van de wedstrijd van dinsdag op het programma voor New York – was de eerste keer dat de Yankees als thuisteam dienden en als laatste sloegen in een ander stadion dan Yankee Stadium sinds ze de Angels versloegen op 15 april 1998 in Shea Stadion. Dat was het gevolg van het feit dat Yankee Stadium door de stad werd gesloten toen twee dagen eerder een uitbreidingsverbinding in de Stadium-kom viel. De rest van die serie werd later in het seizoen verzonnen in het Yankee Stadium.

– Aanvullende rapportage door Ken Davidoff in Philadelphia.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *