Musk wil het verbieden van accounts op X onmogelijk maken, maar de regels van de App Store verbieden dat Techniek

Musk wil het verbieden van accounts op X onmogelijk maken, maar de regels van de App Store verbieden dat  Techniek

updatenOp het social media platform X, voorheen bekend als Twitter, is het straks niet meer mogelijk om accounts van anderen te blokkeren. Dit is eigenaar Elon Musk. Hij zei in een antwoord op Bericht X Alleen dat privéberichten binnenkort worden stopgezet. De voorwaarden van de meeste populaire app-winkels (waar gebruikers X downloaden) staan ​​echter niet toe dat de ban-functie wordt verwijderd.

Nu is het nog zo dat je als gebruiker bepaalde accounts kunt blokkeren. Uw berichten zijn niet langer zichtbaar voor geblokkeerde gebruikers en zij kunnen niet langer reageren op uw berichten. Ook zijn berichten van geblokkeerde accounts niet langer zichtbaar voor degenen die ze hebben geblokkeerd.

De functie helpt gebruikers bijvoorbeeld spamaccounts of mensen die hen digitaal lastigvallen uit te sluiten. Maar Musk zegt nu dat de blokkade “niet logisch is”. Volgens Bloomberg News kunnen accounts nog steeds worden “gedempt” of opgeschort. Je ziet hun berichten niet meer, maar zij kunnen die van jou nog steeds zien.


Het is echter de vraag of Elon Musk zijn woord kan houden. Google Play en de App Store van Apple, de twee populairste platformen waarop gebruikers de X-app downloaden, staan ​​niet toe dat de blokkeringsfunctionaliteit uit de app voor sociale media wordt verwijderd. Als X de regels overtreedt, kan de app zelfs van deze platformen verwijderd worden.

READ  Obi-Wan Kenobi seizoen 1 is aangepast in een gratis downloadfilm

Dezelfde regels zijn echter niet van toepassing op de X-website, waar gebruikers ook kunnen inloggen op de berichtenservice die voorheen bekend stond als Twitter.

De advertentie van Musk is een andere controverse sinds hij Twitter heeft overgenomen. Nadat hij het bedrijf had gekocht, ontsloeg hij veel werknemers, waaronder een aantal die huisregels moesten handhaven tegen haatmail of discriminatie. Gebruikers die eerder van Twitter waren verbannen, zijn ook weer toegestaan ​​op het nu hernoemde platform. Veel adverteerders zagen deze ingrepen niet zitten, maar stopten hun reclamecampagnes op de voormalige Twitter-site. Hierdoor daalden de advertentie-inkomsten met bijna de helft.

Lees ook:

X lijkt links naar sites die Elon Musk niet leuk vindt vijf seconden te vertragen

Zelfs Elon Musk reageert op schokkende foto’s van Zelzate: ‘Messed up’

Zie ook. Opnieuw viel er een fel flikkerend X-logo op het Twitter-gebouw: ‘Eigenaar krijgt boete’

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *