Wees voorzichtig met wat u downloadt, er is een nieuwe Android-malware!

Wees voorzichtig met wat u downloadt, er is een nieuwe Android-malware!

Hoeveel muren we ook optrekken en welke maatregelen we ook nemen, hackers vinden altijd een manier om op de een of andere manier toegang te krijgen tot onze telefoons. Dit is precies waarom het zo belangrijk is om uw telefoonsoftware up-to-date te houden en waarom het wordt aanbevolen om er een betrouwbare antivirussoftware op te installeren.

Helaas heeft onderzoek een nieuw type Android-malware gevonden die zichzelf zelfs voor antivirus-apps kan “vermommen” met behulp van een nieuwe compressiemethode voor het Android-pakket of APK. Aangezien de methode die door deze hackers wordt gebruikt onbekend is bij antivirussoftware en cyberbeveiligingsonderzoekers, kan deze niet worden gelezen, waardoor de beveiliging volledig wordt omzeild als een normale toepassing.

mensen in Computer Deze nieuwe methode werd voor het eerst ontdekt door geborgen sfeer, een bedrijf dat gespecialiseerd is in diepgaande analyse van malware voor Windows, macOS, Linus en natuurlijk Android. Joe Security deelde zijn ontdekking op X (voorheen Twitter) en zei dat hij al verschillende tools had getest, die allemaal faalden.

Er is goed nieuws!

Het goede nieuws is dat als u een basispreventiemethode aanhoudt om Android-malware-apps te vermijden, u veilig zou moeten zijn, althans voorlopig. Zoals het er nu uitziet, is geen van de apps waarmee de nieuwe, onbekende APK-compressiemethode is ontdekt, gevonden in de Google Play Store. Met andere woorden, als u geen apps op uw Android-telefoon downloadt, is het zeer onwaarschijnlijk dat u dit type malware krijgt.
Naar aanleiding van de bevindingen van Joe Security zijn er echter nog twee cyberbeveiligingsbedrijven bijgekomen om dieper in te gaan op dit nieuwe risico. Een met de naam Zimperium, een lid van de ‘App Defense Alliance’, ontdekte dat sommige APK-bestanden ook abnormaal grote bestandsnamen van meer dan 256 bytes gebruiken, waardoor de analysetools vastlopen.

Lees ook:

READ  Het wordt de beste kerst ooit, voor in-game advertenties

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *