Na hittegolven ontslaan nutsbedrijven meer mensen vanwege wanbetaling

Hoewel het voor iedereen moeilijk zou zijn om negatieve effecten van ons veranderende klimaat te vermijden, zouden de effecten onevenredig worden gevoeld door degenen die ze het minst kunnen verdragen. Deze week levert verder bewijs dat we al het punt hebben bereikt waarop de armen toenemende hittegolven ervaren die samenvielen met de steeds stijgende mondiale temperaturen.

Het werk is afkomstig van UCLA, waar drie onderzoekers toegang kregen tot gegevens van het hulpprogramma Edison in Zuid-Californië, dat meer dan 15 miljoen klanten in Zuid-Californië bedient (je raadt het al). De gegevens gaven aan dat klanten met een lager inkomen eerder geneigd waren om nutsvoorzieningen af ​​te sluiten na twee maanden warm weer – een timing die in lijn is met het beleid van het nutsbedrijf om klanten tijd te geven om te betalen. Hoewel het effect klein was, nam het met elke warme dag toe, wat betekent dat de langdurige hittegolven ernstigere problemen voor de armen zullen veroorzaken.

verlies van kracht

In hun nieuwe paper concentreerden de onderzoekers zich op deelnemers aan een programma genaamd California Alternative Energy Rates, dat het tarief verlaagt dat klanten met een laag inkomen betalen voor elektriciteit. Het aanhouden van de lichten kan een worsteling zijn voor deze klanten; Eerdere studies hebben aangetoond dat velen uiteindelijk kiezen tussen energie en voedsel, en nationale onderzoeken geven aan dat meer dan 10 procent van de Amerikaanse gezinnen elk jaar een bericht van scheiding krijgt.

Zoals over het algemeen het geval is, worden klanten van Edison in Zuid-Californië niet ontslagen op het moment dat ze een rekening niet betalen. In plaats daarvan heeft het bedrijf een beleid dat sluitingen pas plaatsvinden als er minstens 53 dagen zijn verstreken sinds het einde van de onbetaalde factureringsperiode.

De onderzoekers voerden een experiment uit dat het idee valideerde dat hogere energiekosten het aantal ontkoppelingen verhogen. Het California Alternative Energy Rates-programma vereist dat deelnemers om de twee jaar opnieuw bevestigen dat ze in aanmerking komen voor het programma. Om verschillende redenen faalde een aanzienlijk aantal cliënten (meer dan 13 procent) in de revalidatie, waardoor hun tarieven in de daaropvolgende factureringsperioden met 30 procent stegen.

De gemiddelde toename van huishoudens die hierdoor worden getroffen, bedraagt ​​slechts $ 16,64. Die klanten zagen hun uitvalpercentage per 100.000 klanten echter stijgen van 246 naar 318. Dit is een stijging van 72 of bijna 30 procent ten opzichte van het oorspronkelijke tarief. Dus hoewel de verandering in kosten in absolute termen klein is, lijkt het effect meer voelbaar te zijn bij mensen die moeite hebben om hun uitgaven te beheren en mogelijk al achterlopen met hun betalingen.

Het wordt erger

Voor hun analyse van hittegolven richtten de onderzoekers zich op dagen waarop de maximale temperatuur boven de 35 graden Celsius (95 graden Fahrenheit) kwam, ruim boven het gemiddelde dagelijkse maximum van 25 graden Celsius (77 graden Fahrenheit). Die temperaturen zullen waarschijnlijk het gebruik van airconditioners stimuleren, en de testperiode is voorbij voordat Californië prijsprogramma’s uitrolt die het elektriciteitsverbruik tijdens de middagpiek van de zonneproductie stimuleren.

Over het algemeen ontdekten ze dat elke extra dag met temperaturen boven de 35 graden Celsius het elektriciteitsverbruik met iets meer dan een procentpunt verhoogde, waarbij de rekeningen met ongeveer 1,6 procent stegen. Voor temperaturen tot 38°C bedroegen de meerkosten ongeveer 3 procent.

Er was geen onmiddellijk effect op de ontkoppeling. Maar als je rekening houdt met een vertraging van 50 dagen om je aan te passen aan het beleid van het nutsbedrijf om de verbinding uit te stellen, dan gaat elke dag boven de 35°C gepaard met een toename van het aantal huishoudens per 100.000 klanten dat de verbinding verbroken wordt, een verandering van ongeveer 1,2 procent. Nogmaals, het dagtarief is erg laag, maar hittegolven omvatten meestal meerdere dagen met abnormaal hoge temperaturen, met maximumtemperaturen vaak ruim boven 35°C.

De onderzoekers merken ook op dat het niet alleen de kosten van elektriciteit zijn die extra stroomuitval kunnen veroorzaken. Hogere temperaturen kunnen gezondheidsrisico’s vergroten en kunnen sommige banen verstoren, andere kosten verhogen en mogelijk de inkomens verlagen. Onder deze omstandigheden kunnen nutsvoorzieningen een opgeofferde post worden, zelfs als er elders in de begroting meer significante wijzigingen zijn.

In wat zij de “envelope back”-berekening noemen, gebruikte het team ook klimaatmodellen en een scenario met hoge emissies om in te schatten wat er zou gebeuren als de klanten van de faciliteit zouden worden geconfronteerd met het soort klimaat dat zich tegen het einde van de eeuw zou kunnen voordoen . Geschat wordt dat het ongeveer 10 keer erger zal zijn, met een stijging van meer dan 10 procent van de uitval. Het is duidelijk dat de energie-economie rond de eeuwwisseling er een beetje uit zal zien als vandaag, dus het is niet duidelijk hoe passend deze schatting is (waarop de auteurs wijzen).

Hoewel de effecten hier gering zijn, worden de hittegolven langer en intenser. In september van dit jaar zag Californië de temperatuur in veel gebieden oplopen tot boven de 40 graden Celsius, en de hoge temperaturen duurden ongeveer 10 dagen. Het zou nuttig zijn om deze analyse opnieuw te bekijken met gegevens die deze gebeurtenis overlappen.

natuur energie2022. DOI: 10.1038 / s41560-022-01134-2 (Over DOI’s).

READ  De iPhone 14 Pro zal nooit een professional zijn als het laatste lek waar is
Written By
More from Lesley Curry
Resident Evil Village Pirate zegt dat de gekraakte versie bugs van DRM verhelpt
schermafbeelding: Capcom Resident Evil Village Het is een goed spel. Maar op...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *