Na Rafales Land In Ambala, Rahul Gandhi’s 3 vragen aan de regering

Congreslid Rahul Gandhi feliciteerde de luchtmacht met de aankoop van de Rafale-straaljagers.

Rahul Gandhi van het congres tweette een grap in het centrum, uren nadat het eerste contingent van Rafale-straaljagers vanmiddag de Ambala van Haryana had aangereden. In zijn tweets herleefde de heer Gandhi – een van de grootste critici van de Rs-deal van 59.000 crore van de regering – de drie vragen waarop hij zich vóór de algemene verkiezingen van vorig jaar had gericht.

De vragen van de heer Gandhi – gepost in zowel Hindi als Engels, luiden: “Felicitaties aan IAF voor Rafale. Ondertussen kan de GOI antwoorden: 1) Waarom elk vliegtuig Rs1670 Crores kost in plaats van Rs526 Crores? 2) Waarom 36 vliegtuigen werden gekocht in plaats van 126 ? 3) Waarom kreeg Anil failliet een Rs30.000 Crores-contract in plaats van HAL? “

De campagne van het Congres voor nationale verkiezingen – gehouden in april-mei vorig jaar – was gebaseerd op de bewering dat premier Modi een te dure deal had ondertekend om een ​​compensatiecontract voor het onervaren defensiebedrijf van Anil Ambani mogelijk te maken. De regering had de aantijgingen verworpen.

Het congres werd gedecimeerd bij de verkiezingen, met beschuldigingen over Rafale en de campagne van de heer “Chowkidar Chor Hai (de wachter is een dief)” van Rafale en de heer Gandhi – een persoonlijke aanval op premier Narendra Modi – die niet kon worden omgezet in stemmen.

READ  Met deze terminal van $ 50 kun je Game Boy-cartridges aansluiten en spelen op Steam Deck

Het Hooggerechtshof heeft de regering een schoon woord gegeven over de deal. In november vorig jaar, na een verzoekschrift van het Congres, had de hoogste rechtbank haar eerdere bevel bevestigd en zei dat het niet nodig was om een ​​onderzoek naar de kwestie in te stellen.

Het congres had zijn verzoek om een ​​onderzoek naar de deal voortgezet.

Terwijl de vijf Rafale-jets, begeleid door twee Sukhoi-30’s, vandaag zijn geland, heeft minister van Defensie van de Unie, Rajnath Singh, een waarschuwing getweet.

Zonder het Congres te noemen, twitterde Singh: “Ik zou hieraan willen toevoegen, als iemand zich zorgen zou moeten maken over of kritiek zou hebben op deze nieuwe capaciteit van de Indiase luchtmacht, dan zouden het degenen moeten zijn die onze territoriale integriteit willen bedreigen.”

Een andere tweet luidde: “De Rafale-jets werden gekocht toen ze volledig voldeden aan de operationele vereisten van de IAF. De ongegronde beschuldigingen tegen deze aanbesteding zijn al beantwoord en afgehandeld”.

De heer Singh had ook de premier geprezen door te tweeten: “De Rafale-vliegtuigen werden alleen gekocht omdat premier Shri @narendramodi de juiste beslissing had genomen om deze vliegtuigen via een intergouvernementele overeenkomst met Frankrijk te krijgen, nadat de langlopende aanbestedingszaak voor hen niet kon vooruitgang. Ik dank hem voor zijn moed en daadkracht. “

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *