Nagaland verbiedt hondenvlees na opschudding op internet

Nagaland verbiedt hondenvlees na opschudding op internet

Hondenvlees wordt door sommige gemeenschappen in de staat als een delicatesse beschouwd (representatief)

Dimapur:

De regering van Nagaland heeft besloten de commerciële invoer, handel en verkoop van hondenvlees te verbieden, zei de topambtenaar van de staat vrijdag, nadat op sociale media op grote schaal een foto van onbekwame hoektanden in jutezakken was verspreid. Dit is de tweede keer dat een dergelijke stap is genomen – de deelstaatregering in het verleden had Urban lokale overheden gevraagd om eindmarkten de verkoop van hondenvlees maar de beslissing werd niet uitgevoerd.

“De regering van de staat heeft besloten de commerciële invoer en handel in honden- en hondenmarkten en ook de verkoop van hondenvlees, zowel gekookt als ongekookt, te verbieden. Waardeer de wijze beslissing van het kabinet”, zei Temaland-secretaris van Nagaland vrijdag.

Op het verontrustende beeld worden honden in jutezakken gezien als een handelsartikel met hun mond vastgebonden met touwen op een van de natte markten van Nagaland Dimapur. De Federatie van Indiase Dierenbeschermingsorganisaties (FIAPO) – een non-profitorganisatie – had donderdag een nieuw pleidooi ingediend bij de deelstaatregering om de handel in hondenvlees te verbieden.

“Vandaag (donderdag) hebben we een nieuwe oproep gedaan aan de regering van Nagaland om onmiddellijk actie te ondernemen om een ​​verbod op de verkoop, smokkel en consumptie van hondenvlees in de staat in te voeren en de handhaving van strenge dierenwelzijnswetten te waarborgen”, verklaring van FIAPO, lees.

READ  Utah heeft bijna alles klaar voor de Olympische Spelen

Omung Kumar, de regisseur van Priyanka Chopra, met in de hoofdrol Mary Kom, nam deel aan een online campagne waarin andere gebruikers van sociale media werd gevraagd om e-mails te sturen waarin een verbod op de handel in hondenvlees werd geëist.

Hondenvlees wordt door sommige gemeenschappen in de staat als een delicatesse beschouwd. In 2016 hadden dierenrechtenactivisten een wet naar de regering gestuurd over de handel in hondenvlees.

FIAPO, dat sinds 2016 afzonderlijke “undercoveronderzoeken” uitvoert in de handel in hondenvlees, heeft onthuld dat honden worden aangevoerd uit naburige noordoostelijke staten en zelfs uit West-Bengalen om te worden geslacht.

‘In Assam krijgen’ hondenvangers ‘(werkend voor de smokkelaars) ongeveer Rs 50 per hond. Dezelfde hond kost in Nagaland tegen groothandelsprijs Rs. 1000. In de straten van Nagaland wordt hondenvlees verkocht voor Rs. 200 per kg, dat wil zeggen ongeveer Rs.2000 per hond, wat een stijging is van 40-50 keer de prijs van de vanger op honderd kilometer afstand, “zei FIAPO in een persverklaring.

Nagaland heeft speciale uitzonderingen op grond van artikel 371 (A) van de Grondwet die een speciale status verleent om de gebruikelijke traditionele praktijken van de staatsburgers te beschermen tegen elke wet.

Hondenvlees wordt geconsumeerd in een paar andere delen van het noordoosten van het land.

In maart schrapte Mizoram honden van de lijst met dieren die waren toegestaan ​​om te worden geslacht.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *