ICC zegt dat het geen reden heeft om te twijfelen aan de integriteit van de WC-finale van 2011

ICC zegt dat het geen reden heeft om te twijfelen aan de integriteit van de WC-finale van 2011

De International Cricket Council (ICC) zei vrijdag dat er geen enkel bewijs is overgelegd dat de beweringen van de voormalige Sri Lanka-minister van Sport, Mahindananda Aluthgamage, ondersteunt dat de WK-finale van 2011 tussen India en Sri Lanka en dus de wereld lichaam heeft geen reden om te twijfelen aan de “integriteit” van de wedstrijd.

ICC geeft verklaring af

“De ICC Integrity Unit heeft de recente beschuldigingen met betrekking tot de ICC Men’s Cricket World Cup Final 2011 onderzocht. Op dit moment hebben we geen enkel bewijs ontvangen dat de beweringen ondersteunt of dat het de moeite waard is om een ​​onderzoek in het kader van de ICC Anti- Corruption Code, “zei Alex Marshall, General Manager, ICC ACU, in een verklaring.

Dossierfoto van het cricket-team dat het WK 2011 in India heeft gewonnen.INDRANIL MUKHERJEE / AFP / Getty Images

“Er is geen verslag van enige brief met betrekking tot deze kwestie die door de toenmalige minister van Sport van Sri Lanka aan het ICC is gezonden en de toenmalige hoge ICC-staf heeft bevestigd dat ze zich niet herinneren dat ze een dergelijke brief hebben ontvangen die tot een onderzoek zou hebben geleid. We hebben geen reden om te twijfelen aan de integriteit van de ICC Men’s Cricket World Cup Final 2011.

“We nemen alle beschuldigingen van deze aard uiterst serieus en als we enig bewijs ontvangen om de beweringen te bevestigen, zullen we ons huidige standpunt herzien,” voegde de verklaring toe.

Ondertussen heeft de Sri Lankaanse politie ook haar onderzoek naar beweringen dat de WK-finale van 2011 was vastgesteld, beëindigd, omdat ze geen bewijs vond om de beweringen te ondersteunen.

“De drie tot nu toe opgetekende verklaringen tonen aan dat er geen bewijs is dat de 14 beweringen van de voormalige parlementariër Mahindananda Aluthgamage bewijzen. Ook de Internationale Cricketraad heeft niet gereageerd met betrekking tot de beschuldigingen. Hij is ook niet eens begonnen met onderzoeken”, aldus Jagath. Fonseka, politie-inspecteur die de leiding heeft over de speciale onderzoekseenheid van het Sri Lankaanse Ministerie van Sport (SIU), werd door de krant Lankadeepa geciteerd.

Onder de cricketspelers die hierover uitspraken deden, waren aanvoerder Kumar Sangakkara, Mahela Jayawardene, Upul Tharanga en Aravinda De Silva, die vóór het toernooi van 2011 voorzitter was van de kiezers.

Fonseka zei dat de SIU het rapport over het onderzoek naar de minister van Sport zal sturen. Een besluit om het onderzoek te beëindigen werd genomen tijdens een gesprek met hoge functionarissen van de Special Investigation Unit vanmorgen, zei hij.

Aluthgamage beweerde vorige maand dat de wedstrijd, waarin Sri Lanka verloor van India in het Wankhede Stadium in Mumbai, vastliep.

Sachin Tendulkar

Dossierfoto van Sachin Tendulkar op het WK 2011.PRAKASH SINGH / AFP / Getty Images

“De finale van het WK cricket 2011 stond vast. Ik sta achter wat ik zeg. Het gebeurde toen ik minister van sport was”, had Aluthgamage vorige maand tegen Sri Lankan outlet newsfirst.lk gezegd.

“Ik wil echter geen details onthullen omwille van het land. De wedstrijd tegen India in 2011, de wedstrijd die we hadden kunnen winnen, stond vast. Ik zeg dit met een verantwoordelijkheid en ik kan naar voren komen voor een debat. De mensen zijn er bezorgd over. Ik zou de cricketspelers er niet bij betrekken. Maar bepaalde groepen waren zeker betrokken bij het oplossen van het spel, “voegde hij eraan toe.

Later leek hij terug te komen op de verklaringen nadat zowel Sangakkara als Jayawardene zich publiekelijk tegen hem hadden uitgesproken en beweerde dat hij het had over bepaalde functionarissen die de wedstrijd verkochten en niet over de spelers.

India had hun tweede WK-titel behaald op de heldendaden van Gautam Gambhir en vervolgens schipper MS Dhoni. Als beste slagman plaatste Sri Lanka een indrukwekkend totaal van 274/6 in 50 overs, waarbij Jayawardene (103 *) een ongeslagen ton sloeg. Een halve eeuw van Gambhir (97) en Dhoni (91 *) achtervolgend het doelwit hielp het team over de lijn te komen met 10 ballen over.

READ  Exclusief van Shin Megami Tensei Merch, nu verkrijgbaar op Amazon Japan
Written By
More from Aubrey Mason
5 dingen die je niet wist over games
De eerste videogame is uit 1947 Weet jij welk computerspel het allereerste...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *