NASA is van plan om een ​​robotrover te lanceren om tekenen van het vorige leven op Mars te zoeken

NASA

De waarnemingen onthullen veel verschijnselen die nog nooit samen in één burst zijn gezien.IANS

NASA is van plan donderdag een ambitieuze missie naar Mars te lanceren met de lancering van de volgende generatie Perseverance-rover, een robot met zes wielen die de taak heeft een mini-helikopter in te zetten, apparatuur te testen voor toekomstige menselijke missies en te zoeken naar sporen van het vorige leven op Mars .

De missie van $ 2,4 miljard, gepland om 7.50 uur ET (1150 GMT) vanaf Cape Canaveral in Florida, is gepland als de negende tocht van het Amerikaanse ruimtevaartagentschap naar het oppervlak van Mars. De Verenigde Arabische Emiraten en China lanceerden deze maand afzonderlijk sondes naar Mars in displays van hun eigen technologische bekwaamheid en ambitie.

De volhardingsrover van autoformaat zal naar verwachting in februari Mars bereiken

De Perseverance-rover ter grootte van een auto, die bovenop een Atlas 5-raket van de Boeing-Lockheed joint venture United Launch Alliance wordt gelanceerd, zal naar verwachting in februari Mars bereiken. Het is te wijten aan het land aan de voet van een 250 meter diepe (250 meter) krater genaamd Jezero, een voormalig meer van 3,5 miljard jaar geleden, waarvan wetenschappers denken dat het sporen kan bevatten van potentieel microbieel Marsleven in het verleden.

“Dit is anders dan elke robot die we eerder naar Mars hebben gestuurd omdat het de astrobiologie tot doel heeft”, vertelde NASA-beheerder Jim Bridenstine in een interview aan Reuters. ‘We proberen bewijzen te vinden van het oude leven op een andere wereld.’

De rover zal voor het eerst proberen om monsters van Marssteen naar de aarde terug te brengen, waarbij hij materialen in capsules van sigaarformaat verzamelt en deze op het oppervlak achterlaat om te worden opgehaald door een toekomstige “apporteer” -rover. Die conceptuele rover zal naar verwachting de monsters terug de ruimte in lanceren om verbinding te maken met andere ruimtevaartuigen voor een uiteindelijke thuiskomst van de aarde rond 2031.

Mars

Global Shot van Mars.IANS

Ook aan boord van doorzettingsvermogen is een vier pond (1,8 kg) autonome helikopter genaamd Ingenuity die voor het eerst een gemotoriseerde vlucht op Mars zal testen. Bridenstine zei dat hij zich een dag kan voorstellen waarop NASA een robot op Mars plaatst die misschien een dozijn verschillende helikopters kan inzetten voor verkenning.

READ  Hoe MW3-foutcode 14515 te repareren

Sinds NASA’s eerste Mars-rover Sojourner in 1997 landde, heeft het bureau twee anderen gestuurd – Spirit and Opportunity – die de geologie van uitgestrekte Marsvlakten hebben onthuld en bewijs hebben gevonden van eerdere waterformaties, naast andere ontdekkingen. NASA heeft ook met succes drie landers gestuurd – Pathfinder, Phoenix, InSight.

“We weten dat we ontdekkingen gaan doen met de Mars Perseverance rover, waardoor we veel meer vragen zullen stellen, net als elke eerdere ontdekking”, vertelde Bridenstine aan Reuters.

De Verenigde Staten hebben plannen om in de jaren 2030 astronauten naar Mars te sturen in het kader van hun Artemis-programma, dat voorziet in het gebruik van een terugkeer naar de maan als een testplatform voor menselijke missies voordat de grote sprong naar Mars wordt gemaakt.

Doorzettingsvermogen zal een experiment uitvoeren om elementen van de kooldioxide-rijke atmosfeer van Mars om te zetten in drijfgas voor toekomstige raketten die van het aardoppervlak lanceren, of om ademende zuurstof te produceren voor toekomstige astronauten.

‘Er zijn veel dingen die we nodig hebben om te kunnen ontwikkelen en ontdekken’, zei Bridenstine, ‘zodat we, als we op Mars aankomen, echt lang kunnen overleven.’

Een van de meest complexe manoeuvres tijdens de reis van Perseverance is wat missie-ingenieurs de ‘zeven minuten van terreur’ noemen, wanneer de robot extreme hitte en snelheden doorstaat tijdens zijn afdaling door de atmosfeer van Mars, waarbij hij een reeks supersonische parachutes inzet voordat hij mini-raketmotoren ontsteekt om zachtjes op het oppervlak van de planeet te landen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *