Amarnath Yatra heeft dit jaar geannuleerd te midden van een coronaviruscrisis

Amarnath Yatra heeft dit jaar geannuleerd te midden van een coronaviruscrisis

Toegewijden kunnen de godheid respecteren via live uitzending, zei Amarnath Shrine Board (Bestand)

New Delhi:

De iconische Amarnath Yatra, de jaarlijkse hindoeïstische pelgrimstocht naar een Jammu en Kasjmir heiligdom, zal dit jaar niet plaatsvinden vanwege de coronavirus pandemie, het bestuur dat de plaats van aanbidding beheert die vandaag is geïnformeerd. Dit is het tweede jaar op rij dat de pelgrimstocht niet zou worden uitgevoerd – vorig jaar werd het halverwege geannuleerd, dagen voordat het Centrum zijn dubbele besluiten aankondigde om artikel 370 te schrappen en de staat in twee uniegebieden te splitsen.

“Op basis van de omstandigheden heeft de Raad met pijn in het hart besloten dat het niet raadzaam is om de Shri Amarnathji Yatra van dit jaar te houden en uit te voeren en betreurde het de annulering van Yatra 2020 aan te kondigen”, zei de Raad van Amarnath in een verklaring.

Toegewijden kunnen de godheid respecteren via live uitzending, zei het.

“Het bestuur is op de hoogte van en respecteert de gevoelens van miljoenen toegewijden en om de religieuze gevoelens levend te houden, zal het bestuur de live uitzending / virtuele darshan van de ochtend en avond Aarti voortzetten. Verder zullen de traditionele rituelen worden uitgevoerd volgens eerdere praktijk, “voegde het eraan toe.

Het Hooggerechtshof had bij besluit van deze maand de regering van Jammu en Kasjmir verzocht een besluit te nemen over het organiseren van de pelgrimstocht, rekening houdend met de realiteit op de grond.

Dinsdag zat luitenant-gouverneur Girish Chandra Murmu het voorzitterschap van een vergadering van de raad bij, die werd bijgewoond door hoge vakbondsgebieden en de ambtenaren van de raad.

READ  Capcom geeft toe dat er drie visuele bugs zitten in de nieuwste Street Fighter 6-update

“De Raad besprak verder dat pandemie het gezondheidsadministratiesysteem tot het uiterste heeft beperkt. De piek was in juli bijzonder erg scherp. Gezondheidswerkers en veiligheidstroepen raken ook besmet en de focus van de gehele medische, civiele en politiedienst op dit moment is erop gericht de lokale uitzending van de COVID-19-pandemie te beperken. De gezondheidsproblemen zijn zo ernstig dat de druk op het gezondheidssysteem, samen met de omleiding van middelen naar de Yatra, enorm zal zijn “, verklaarde de Raad het besluit om de bedevaart, die jaarlijks door duizenden mensen wordt bezocht.

Het Centrum in mei had de opening van religieuze plaatsen toegestaan, maar met beperkingen, onder de naam Unlock2. Verschillende staten hebben echter anders besloten te midden van stijgende gevallen van coronavirus. De regering van Jammu en Kasjmir deze maand verlengde de blokkering tot 31 juli.

“De Raad heeft de weloverwogen standpunten van de regering verder overwogen. De regering heeft met redenen omklede opmerkingen gemaakt, onderbouwd met feiten die suggereerden dat het niet raadzaam zou zijn Shri Amarnathji Yatra 2020 uit te voeren en het zou raadzaam zijn dit jaar in groter algemeen belang te annuleren,” het zei.

Het coronavirus in India steeg naar 1,55,191 gevallen nadat meer dan 37.000 nieuwe infecties de afgelopen 24 uur waren geregistreerd.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *