HC reserveert de bestelling tot 24 juli, weer een uitstel voor Sachin Pilot

HC reserveert de bestelling tot 24 juli, weer een uitstel voor Sachin Pilot

Ajay Kumar / Flickr

In een ander uitstel voor rebellencongresleider Sachin Pilot en zijn ondersteunende MLA’s, vroeg het Rajasthan High Court de Assembly-spreker dinsdag om geen actie tegen hen te ondernemen tot vrijdag, wanneer het zijn bevel op hun verzoek zal uitbrengen.

Voltooiing van de hoorzitting over het verzoekschrift van Pilot en 18 andere congres-cao’s tegen een kennisgeving van de spreker met de vraag waarom ze niet mogen worden gediskwalificeerd voor de Assembly, de divisiebank van opperrechter Indrajit Mahanty en Justice Prakash Gupta, van de rechtbank Jaipur-bank, reserveerde zijn bestelling tot 24 juli.

Rechtbank verlicht Sachin Pilot

“Nadat we de geleerde raad voor de respectieve partijen hebben gehoord en de inzendingen namens de respectieve partijen hebben opgevoerd, zoals hierboven vermeld, geven we aan dat deze zaak op 24 juli zal worden vermeld voor het doorgeven van de noodzakelijke bevelen”, aldus de rechtbank.

Het vroeg ook de spreker, die de periode voor Pilot en de andere MLA’s had verlengd om hun antwoord in te dienen tot 17.30 uur. op dinsdag om deze periode verder te verlengen tot de levering van de bestelling op vrijdag.

Het Pilot-kamp werd vertegenwoordigd door twee van de beste advocaten van India: Mukul Rohatgi, een voormalige procureur-generaal, en Harish Salve, een voormalige advocaat-generaal, terwijl de Rajasthan-spreker werd vertegenwoordigd door de senior counsel en congresleider Abhishek Manu Singhvi

Rohatgi zei dinsdag in zijn argumenten: “De spreker van de Vergadering gaf de wetgevers slechts drie dagen de tijd om te reageren, maar ze hadden zeven dagen moeten krijgen. Waarom hadden zij (de regerende partij) zo’n haast? “

READ  MMM - March of the Men-Arms Macho Mahabharatan in een kleine kleine lijst, gehouden door vele magiërs in bijpassende bekers (Beproevingsoproep 1) | Wiki vraagt ​​veel

Singhvi had maandag tegen de rechtbank gezegd dat de spreker “de MLA’s zojuist heeft opgezegd en niet heeft gediskwalificeerd”. ‘Het bevel van de spreker kan slechts op beperkte gronden worden aangevochten, dus er is geen grond voor het verzoek van de Pilot-factie’, betoogde hij.

Het Pilot-kamp had afgelopen donderdag een verzoekschrift ingediend tegen een kennisgeving die de spreker hun had gedaan op een verzoek van het Congres om hun diskwalificatie.

Hooggerechtshof van Rajasthan

IANS-foto’s

De rebellen hadden het hof verplaatst, met het argument dat “vrije meningsuiting” niet kan worden bestempeld als “anti-partijactiviteit” en dat hun dergelijke kennisgevingen niet kunnen worden betekend wanneer de Rajasthan-vergadering niet in zitting is.

Ze betwijfelden de geldigheid en juistheid van de aankondiging van de spreker en noemden de klacht “gemotiveerd” namens Mahesh Joshi, de belangrijkste zweep van het congres in de vergadering.

De hoorzitting op donderdag werd echter binnen 15 minuten uitgesteld omdat het Pilot-kamp hun pleidooi wilde wijzigen en de zaak om 17.00 uur werd overgedragen aan de divisiebank. De zaak werd vervolgens uitgesteld tot vrijdag.

De hoorzitting begon om 13.00 uur. op vrijdag en duurde tot ongeveer 16.30 uur Daarna schorste de rechtbank de zaak tot maandag en verzocht de spreker om 17.00 uur geen gevolg te geven aan de oproeping. op dinsdag.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *