NatWest lanceert consolespel ‘Island Saver’ op mobiel

NatWest en Stormcloud hebben hun enorm populaire Island Saver-game veranderd in een volledige console-ervaring voor mobiele apparaten.

De game, die sinds mei dit jaar gratis beschikbaar is op PS4, Xbox One, Nintendo Switch en Steam, is nu gratis op Android en iOS.

Na de lancering voor pc en consoles eerder dit jaar, kreeg Island Saver de beoordeling 10/10 op Steam, 4,6 / 5 op Xbox en 4,5 / 5 op PlayStation. Het werd ook vermeld als ‘nieuw en trending’ op Steam in mei 2020 en in de top 20 downloads op Nintendo Switch in Europa en Noord-Amerika in juni 2020.

Island Saver is een geweldloze first-person game in een open wereld die zich afspeelt op de idyllische Savvy-eilanden met een scala aan omgevingen om te verkennen. Ontworpen voor 7-12-jarigen, spelers zijn gewapend met een ‘vuilnisblaster’ en hebben de taak om het eiland van zwerfvuilbugs op te ruimen die het paradijs hebben vervuild.

Spelenderwijs leren vormt de kern van Island Saver en in de gameplay zit een reeks leerpunten om geld te leren. Deze variëren van een eenvoudig ‘werk om te verdienen’, aangezien personages munten verdienen door afval op te ruimen, tot geld sparen op bankrekeningen. Naarmate spelers verder komen in het spel, zullen ze ook kennis maken met de meer geavanceerde elementen van goed geldbeheer, waaronder het betalen van belasting om de idyllische eilandomgeving te behouden, geld lenen en zelfs elementen van buitenlandse valuta.

Thom Kenrick, hoofd sociale strategie en programma’s bij NatWest, zei: “We zijn overweldigd door de interesse in Island Saver – met 1 miljoen downloads in de eerste vijf weken en we zijn nu op weg om de mijlpaal van 2 miljoen te halen. in de komende weken. Als vader weet ik dat gezinnen de afgelopen maanden op zoek zijn geweest naar gratis manieren om de kinderen thuis te vermaken, en met zijn educatieve inslag voldoet Island Saver aan veel vakjes.

READ  Kuuhubb kondigt toekenning van schadevergoeding aan met betrekking tot Kuuhubb Oy Arbitration TSX Venture Exchange: KUU

“Het is ook gewoon een geweldig vermakelijk spel om te spelen – dat is wat we altijd wilden maken. Kinderen zijn harde critici en we concurreren met tal van andere geweldige spellen. Dus deze downloadcijfers laten zien dat het ongelooflijk goed is ontvangen, en de migratie naar mobiel betekent dat nog meer gezinnen het spel gratis kunnen spelen en ervan kunnen genieten. “

Frank Arnot van Stormcloud voegt toe: “We zijn ervan overtuigd dat Island Saver net zo aantrekkelijk zal zijn voor mobiel als voor consoles. Ten eerste is het een volledige console-ervaring op een mobiel apparaat en kunnen spelers de kwaliteit en diepte van de game vanaf het begin zien. Ten tweede is het een gratis game in plaats van free-to-play, dus het genereren van inkomsten of advertenties is niet aantrekkelijk voor ouders, maar is zeldzaam in mobiele games. “

Met een breed scala aan functies is de gameplay multidimensionaal en omvat het upgraden van personages, een reeks nieuwe vaardigheden die moeten worden geleerd en gebruikt, en het temmen van de verschillende ‘bankimals’ om verschillende delen van de grillige wereld te ontgrendelen. Bovendien zijn er verspreid over het eiland de verzamelitems van Kiwi’s (de papegaaiengids op Island Saver) verloren nesteieren die verkenning en platformvaardigheden vereisen om ze allemaal te verzamelen.

Als spelers een uitbreidingspakket voor het mobiele spel willen kopen, kan dit worden gekocht voor een klein ‘zakgeld’ van £ 4 per spel. De DLC is volledig optioneel en er zijn geen opdringerige advertenties.

Written By
More from Eda Greene

Halo Infinite dev heeft “geen plannen” om de releasedatum voor 2021 te schrappen

Sinds Halo Infinite’s releasedatum werd teruggeduwd, we hebben een flink aantal rapporten,...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *