Met WatchChat 2 kun je WhatsApp op je Apple Watch gebruiken

Een groot verlies voor Apple Watch-gebruikers is een officiële WhatsApp-app. Gelukkig is er een goed alternatief: WatchChat 2.

Lees verder na de advertentie.

WatchChat 2 review: een goed alternatief bij gebrek aan beter

WatchChat 2 is een goed alternatief voor Apple Watch-gebruikers die nog steeds graag sms’en vanaf hun pols. Het is de app die je van WhatsApp zelf mag verwachten. WhatsApp kan je notificaties sturen van berichten, maar de respons is zeer beperkt: je kunt niet je eigen bericht typen, maar reageren alleen met korte standaardantwoorden.

Het is mogelijk om te reageren met een spraakbericht, maar er zijn genoeg situaties waarin het niet zinvol is om je WhatsApp-berichten hardop in te spreken. WhatChat 2 werkt in principe hetzelfde als WhatsApp Web. Nadat u de app heeft gedownload, moet u uw WhatsApp-account van uw iPhone één keer aan uw Watch koppelen. Dit werkt als volgt:

  1. WatchChat 2 downloaden (3,49 euro);
  2. Open de nieuw geïnstalleerde WatchChat 2-app op uw Apple Watch;
  3. Scan de qr-code op je horloge vanuit de WhatsApp-app op je iPhone, net zoals je normaal WhatsApp Web koppelt;
  4. De WatchChat 2-apps op uw horloge en iPhone zijn nu verbonden.

Vervolgens kun je door je lijst met WhatsApp-gesprekken bladeren. In de chats waarin je ongelezen berichten hebt, verschijnt een groene ballon met een nummer. Wil je een bericht sturen? Ook dat kan vanaf je pols. Tik op het gewenste gesprek en tik op het toetsenbord om te typen.

Het toetsenbord doet denken aan oude gsm’s: elke knop heeft drie letters. Het is ook mogelijk om emoji te verzenden. Scroll naar beneden op het toetsenbord en tik op de gewenste emoji.

READ  De grote voorjaarsuitverkoop is begonnen in de PlayStation Store

Staat deze er niet tussen? Druk vervolgens lang op een emoji en druk op het plusteken om een ​​andere uit de selectie te kiezen. Vind je het toetsenbord niet leuk? Dan kun je ook spraakberichten versturen. Tik hiervoor op de microfoonknop en neem uw bericht op. Druk vervolgens op de groene verzendknop.

WatchChat 2 heeft kleine nadelen

Er zijn enkele nadelen aan de app. Doordat de app is gekoppeld aan je WhatsApp-app op je iPhone, kan het soms even duren voordat je nieuwe berichten ziet. Het duurt maximaal drie seconden, wat niet lang is, maar wel langer dan je gewend bent van WhatsApp.

Hiervoor is het ook belangrijk dat je iPhone een internetverbinding heeft, anders kan de app niet verversen. Bovendien is het niet mogelijk om WhatsApp Web tegelijkertijd ergens anders te gebruiken, zoals op je MacBook. Ten slotte is de app een beetje aan de dure kant. Je betaalt 3,49 euro voor een app die in principe hetzelfde doet als het gratis WhatsApp-web, maar dan op de Watch.

App is een uitkomst als je graag sms’jes vanaf je horloge verstuurt

Hoewel er in de App Store enkele negatieve gebruikersrecensies staan ​​over het linken van de app, lijken deze problemen opgelost en werkt de app prima. Op enkele kleine minpunten na biedt de app uitkomst als je toch graag apps vanaf je Apple Watch verstuurt. Foto’s die u ontvangt, kunnen ook vanaf uw pols worden bekeken. Alleen GIF’s worden op uw horloge weergegeven als ‘[media]’.

De app werkt niet perfect, maar WatchChat 2 doet wat hij moet doen en werkt naar behoren. Het is vooral handig dat je je iPhone niet uit je zak hoeft te halen om elke WhatsApp-melding op je Watch te beantwoorden. Bij gebrek aan een officiële WhatsApp-app is WatchChat 2 een uitstekend alternatief.

More from Madison Garrett

Achter de schermen wanneer ze de proef downloadt terwijl ze slaapt

Sindsdien is het iets meer dan een week geleden festival download demo...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *