NCAA zegt dat het toernooi van 2021 zal plaatsvinden

NCAA zegt dat het toernooi van 2021 zal plaatsvinden

De toekomst is onzeker. De toestand van de pandemie is in maart misschien niet beter. Toch heeft NCAA senior vice-president van basketbal Dan Gavitt verklaard dat COVID-19 niet verantwoordelijk zal zijn voor het annuleren van een ander NCAA-toernooi.

“We gaan een toernooi houden”, zei Gavitt in een video gepost op de officiële Twitter-feed van March Madness. ‘Het wordt speciaal. We hebben onze voorkeuren over hoe we het zouden willen hebben, maar als we ons moeten aanpassen aan het virus, waar we geen controle over hebben, zullen we ons dienovereenkomstig aanpassen. De gezondheid en veiligheid van de spelers en de coaches en alle mensen rond de wedstrijden – de scheidsrechters en fans – staan ​​voorop. Maar uiteindelijk omvat het ook het bepalen van een nationale kampioen op de eerlijkste en meest billijke manier die we kunnen onder deze ongebruikelijke omstandigheden.

“Ons eerste en belangrijkste doel en onze voorkeur is om het toernooi te houden op de data die zijn vastgelegd op de locaties die vooraf zijn bepaald. Maar als het virus een ander pad nodig heeft, zullen we ons dienovereenkomstig aanpassen. “

Natuurlijk kan March Madness alleen bestaan ​​tijdens een college basketbalseizoen, en nog geen conferenties hebben hun plannen voor wintersport aangekondigd. De Pac-12 – een van de vele competities die zijn voetbalseizoenen en alle herfstsporten hebben uitgesteld – zaaide verdere twijfel over de levensvatbaarheid van een college-basketbalseizoen toen hij verklaarde dat het geen atletiekevenementen zou hebben tot 2021, waardoor alle niet-conferentiespellen werden vernietigd . De bereidheid van Power Five-programma’s om voetbal uit te stellen – verreweg de meest lucratieve inspanning van de universiteitsatletiek – maakt duidelijk dat elke sport het seizoen kan laten annuleren.

READ  49ers beantwoorden diepgaande vragen tegen Texas in het ultieme trainingsspel

In tegenstelling tot toen de eerste golf van het coronavirus zijn hoogtepunt begon te bereiken tijdens conferentietoernooien – leidend tot de allereerste annulering van het NCAA-toernooi op 12 maart – heeft de NCAA een jaar de tijd gehad om zich voor te bereiden op het plaatsvinden van het showcase-evenement.

NCAA-scholen verloren samen $ 375 miljoen als gevolg van de annulering van het 2020-toernooi.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *