Trump gaat achter FBI-directeur Wray aan, die hij heeft benoemd, en waarschuwt Barr

Trump gaat achter FBI-directeur Wray aan, die hij heeft benoemd, en waarschuwt Barr

Tijdens een discussie over het onderzoek van het ministerie van Justitie naar het Rusland-onderzoek, vroeg Fox Business-anker Maria Bartiromo de president of FBI-directeur Christopher Wray moest aftreden.

“We weten dat de FBI in februari 2018 tegen de Senaat heeft gelogen. Christopher Wray leidde de FBI. Meneer de president, verbergt Christopher Wray al deze dingen en beschermt hij de FBI? Moet hij aftreden?” Vroeg Bartiromo.

Trump hekelde Wray, van wie hij zei dat hij meer documenten moest verstrekken aan John Durham, die door Barr werd afgeluisterd om de beoordeling naar de oorsprong van het Rusland-onderzoek te leiden.

“Dus Christopher Wray werd daar geplaatst. Er komen verkiezingen aan. Ik wou dat hij meer aanstaande was, dat is hij zeker niet geweest. Er zijn documenten die ze willen krijgen, en we hebben gezegd dat we die willen krijgen. ik ga uitzoeken of hij die documenten gaat geven. Maar hij is zeker heel erg beschermend geweest, ‘zei de president over Fox Business.

CNN heeft contact opgenomen met de FBI en het ministerie van Justitie.

Trump vertelde Fox Business dat Wray “daar met een goede reden was neergezet, hij werd gekozen door een bepaald persoon, en ik zei: ga je gang, zet wie je maar wilt. Ik ben zo eerlijk dat ik zei dat je iedereen kon plaatsen die je maar wilt. Laten we eens kijken hoe Wray eruit komt te zien. Hij zal het op de een of andere manier doen. ‘

Hij vervolgde: “Bill Barr heeft een kans om de beste aller tijden te zijn. Maar als hij politiek correct wil zijn, zal hij gewoon een andere jongen zijn.”

READ  Ik heb vrienden aan de andere kant

Barr zei woensdag in een interview dat hij van plan is enkele conclusies van Durham’s onderzoek voorafgaand aan de verkiezingen in november vrij te geven, een fijnere punt te geven op een tijdlijn die de afgelopen weken is verschoven en ook de mogelijkheid te openen dat de herziening zich zou kunnen uitstrekken tot de winter.

“We zijn allemaal op de hoogte van de kalender en we gaan niets doen om een ​​verkiezing te beïnvloeden, maar we proberen een aantal dingen voor elkaar te krijgen vóór de verkiezingen”, zei Barr tegen de conservatieve commentator Buck Sexton.

Trump heeft Wray’s aanwerving eerder de schuld gegeven van voormalig plaatsvervangend procureur-generaal Rod Rosenstein. Maar de president was degene die Wray nomineerde om het bureau in 2017 te leiden, nadat hij James Comey had ontslagen. Comey had Trump ervan beschuldigd hem te vragen zijn loyaliteit te beloven, wat Trump heeft ontkend.

Trump was ontevreden over Wray vanwege een verscheidenheid aan waargenomen fouten, meestal gerelateerd aan conservatieve klachten dat de FBI niet heeft meegewerkt aan de pogingen om het Rusland-onderzoek 2016-2017 te herzien.

Fox News-hosts en conservatieve media hebben Wray aangevallen over de kwestie, ook al is er geen bewijs dat de FBI en Wray niet meewerkten.

De FBI heeft gezegd dat het bureau onder Wray heeft meegewerkt aan meerdere onderzoeken naar de manier waarop de FBI de Russische sonde behandelt. Wray heeft agenten toegewezen aan enkele van Barr’s pogingen om aspecten van de Russische sonde opnieuw te onderzoeken.

Barr heeft Wray ook verdedigd door te zeggen dat de directeur van de FBI heeft meegewerkt aan meerdere onderzoeken die Barr heeft bevolen naar de afhandeling van gevoelige zaken door de FBI.

De president heeft lang geprobeerd de Russische sonde en speciale raadsman Robert Mueller’s bevindingen in diskrediet te brengen, en betwijfelde of de FBI zelfs reden had om een ​​volledig onderzoek naar zijn campagne te openen. Hij haalde vorig jaar uit naar Wray nadat de FBI een rapport van de inspecteur-generaal had gesteund waarin werd vastgesteld dat het onderzoek naar Russische verkiezingsinmenging correct was gestart.

Veronica Stracqualursi en David Shortell van CNN hebben bijgedragen aan dit rapport.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *