NDRF stationeert 85 teams in 74 gebieden om overstromingen het hoofd te bieden

NDRF stations 85 teams in 74 areas to deal with flood

IANS

Gezien de verslechterende overstromingssituatie in het land wil de National Disaster Response Force (NDRF) niets aan het toeval overlaten. Het heeft 85 teams op 74 locaties in 20 kwetsbare staten gepositioneerd om aan elke situatie te voldoen.

Elk team is ingezet in Chhattisgarh, Himachal Pradesh, Jharkhand, Manipur, Rajasthan, Sikkim en Tripura. Twee teams zijn elk afgevaardigd in Arunachal Pradesh, Delhi en Jammu & Kashmir, en drie teams elk in Kerala, Punjab en Uttarakhand.

In Karnataka zijn 4 teams ingezet

Overstromingen

De regering heeft zich ingespannen om samen te werken met milieugroepen om mangroven te herplanten.Reuters

Hoewel er vier teams zijn ingezet in Karnataka, zijn er zes teams geplaatst in UP en West-Bengalen. Er zijn zeven teams in Maharashtra en negen in Gujarat.

Gezien de ernst van de situatie zijn er 12 teams ingezet in Assam en 19 in Bihar om de overstromingssituatie aan te pakken. Daarnaast zijn 37 teams gestationeerd op 26 locaties in 23 staten bij de Regional Response Centres (RRC’s) van de NDRF.

Deze RRC’s bevinden zich in de kwetsbare gebieden voor snelle reactie op eventuele rampen. De 122 onafhankelijke teams van de NDRF, bestaande uit getrainde hulpverleners, zoals artsen, duikers, para-medici en ingenieurs, uitgerust met geschikte boten en andere uitrusting voor het redden van overstromingen, zijn op hun hoede.

Extra teams zijn ook alert gehouden bij de NDRF-bataljons in Guwahati (Assam), Kolkata (West-Bengalen), Mundali (Odisha), Arakkonam (Tamil Nadu), Pune (Maharashtra), Vadodara (Gujarat), Bhatinda (Punjab), Ghaziabad en Varanasi (UP), Patna (Bihar), Guntur (Andhra Pradesh) en Itanagar (Arunachal Pradesh).

“De Force heeft voortdurend contact met de deelstaatregeringen om gevechtsstrategieën uit te tekenen”, aldus een NDRF-verklaring. De NDRF-controlekamer in New Delhi volgt de situatie en heeft contact met andere instanties.

READ  AEW Console zal multiplayer-campagnes en worstelaars maken, maar zonder GM-modus
Written By
More from Max Mcgee

Madden 21, Rugby 20 en Diablo 3 zijn dit weekend gratis te spelen met Xbox Live Gold en Game Pass Ultimate

Door Stephany Nunneley, donderdag 10 september 2020 16:49 GMT Xbox Live Gold-...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *