Leiders zetten zich op voor de dynastie achter Patrick Mahomes, Andy Reid

Leiders zetten zich op voor de dynastie achter Patrick Mahomes, Andy Reid

Elke keer dat we een Super Bowl-winnaar hebben met een jonge quarterback, vragen we ons af of dit het begin is van een nieuwe dynastie.

In het afgelopen decennium vroegen we ons af of de volgende dynastie afkomstig was van Aaron Rodgers and the Packers, Russell Wilson and the Seahawks of Carson Wentz / Nick Foles and the Eagles. Nu vragen we het opnieuw aan Patrick Mahomes en de Chiefs.

Van de eerste drie is alleen Wilson teruggekeerd naar de Super Bowl en zijn onderschepping op de doellijn zorgde ervoor dat hij er niet twee op rij won. Het falen van die teams om nog een Super Bowl te winnen, laat zien hoe moeilijk het is om een ​​dynastie in de NFL te zijn. Laat u niet misleiden door hoe gemakkelijk Tom Brady en Bill Belichick het eruit lieten zien.

De competitie heeft hindernissen opgezet om te voorkomen dat dynastieën van het salarisplafond tot het laatst opstellen en een moeilijker schema spelen. Bovendien wil elk team de kampioen uitschakelen.

Toch hebben de Chiefs het gevoel dat ze de komende vijf jaar nog twee of drie Super Bowls kunnen winnen.

Andy Reid (l) en Patrick Mahomes
Andy Reid (l) en Patrick MahomesAP

Het begint met de quarterback-coach-combinatie. Nu Brady en Belichick gescheiden zijn, is er geen betere in de NFL dan Mahomes en Andy Reid. In drie seizoenen, waarvan twee als starter, heeft Mahomes een MVP in de competitie en een Super Bowl MVP gewonnen. Hij ziet eruit alsof hij een geweldige speler zal zijn die elke worp kan maken.

READ  PlayStation 4-games kunnen ineens veel sneller laden

Reid is een van de beste coaches ooit. Slechts zes mannen hebben meer reguliere seizoensoverwinningen dan de 207 van Reid. Allemaal behalve Belichick, die nog steeds actief is, bevinden zich in de Hall of Fame.

Het team van Reid en Mahomes heeft de Chiefs een aanval gegeven die in trossen scoort. Ze waren gemiddeld 35,3 punten per wedstrijd in 2018 en 28,2 punten per wedstrijd vorig jaar toen Mahomes twee wedstrijden miste.

Ze hebben Mahomes net een contractverlenging van 10 jaar en $ 450 miljoen gegeven, die uiteindelijk gevolgen zal hebben voor het salaris, maar het is teamvriendelijk gedurende de eerste paar jaar. Ze hebben ook een groep aanvallende vaardigheidsspelers die nog een paar jaar onder contract staan ​​bij Tyreek Hill (getekend tot 2022), Travis Kelce (2021) en Mecole Hardman (2022).

De Chiefs kunnen niet iedereen houden. GM Brett Veach zal enkele defensieve kernspelers moeten opstellen.

De patriotten overwonnen veel roosterproblemen omdat ze Brady als quarterback en Belichick als coach hadden. De Chiefs zullen hetzelfde kunnen doen met Mahomes en Reid.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *