Nederlandse gamestudio Vlambeer stopt na tien jaar | NU

De Nederlandse indiegamemaker Vlambeer, bekend van onder meer Nucleaire troon in Belachelijk vissen, sluit zijn deuren. Dat maakt de studio op haar tiende verjaardag in een serie bekend tweets.

“We hebben een geweldige tijd gehad, geweldige games gemaakt en samengewerkt met geweldige mensen, maar nu is het tijd voor nieuwe dingen”, schrijft de ontwikkelaar. “Daarom kondigen we het einde van Vlambeer aan.”

De nieuwste game van Vlambeer, Ultrabugszal nog steeds verschijnen. De studio zal later meer over die game bekendmaken. Daarnaast probeert de ontwikkelaar ondersteuning te blijven bieden voor oudere games. “Maar we kunnen niets beloven, behalve dat er geen nieuwe games meer zullen zijn.”

Vlambeer is in 2010 opgericht door Rami Ismail en Jan Willem Nijman. De ontwikkelaar maakte vervolgens naam als een van de meest invloedrijke indiegame studio’s van Nederland.

De eerste game was Super Crate Box, waarin spelers willekeurig wapens uit kratten in een 2D-level ophaalden om vijanden te verslaan. Drie jaar later bracht Vlambeer zijn grote mobiele hit uit Belachelijk vissen van. Daarin probeerden spelers vissen te vangen en ze vanuit de lucht neer te schieten om geld te verdienen.

Vlambeers nieuwste game is Nucleaire tronen vanaf 2015. Spelers proberen zich een weg te banen door een reeks levels, die elke ronde willekeurig worden samengesteld. Uiteindelijk bereiken ze de troon.

Besluit snel genomen

Zegt Nijman tegen de game-website Veelhoek dat de beslissing om Vlambeer te verlaten snel kwam. “Het was een moment waarop we ons hardop afvroegen of we de studio moesten verlaten. Het antwoord was: ‘Ja, laten we dat doen’. En een paar weken later verlieten we de studio. “

READ  De white-ball crickettour van Engeland naar India is tijdens COVID uitgesteld tot de zomer van 2021

Nijman en Ismail zullen blijven doen wat ze nu doen, maar dan apart van elkaar. Nijman zal met andere ontwikkelaars aan games blijven werken en Ismail zal zich blijven inzetten voor meer diversiteit binnen de game-industrie.

Written By
More from Lesley Curry

Wat is je favoriete Super Mario Bros.-game? -…

De eerste Super Mario Bros. De game dateert uit 1983 en Mario...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *