New York Times kruiswoordraadsel 13 oktober 2023 Antwoorden

New York Times kruiswoordraadsel 13 oktober 2023 Antwoorden

27 D. “Opperste toestand?” terug naar Filmstudiogeen relatieve maatstaf voor het belang, de vereiste is schermtesten.

49 D. Ik dacht dat “De plaats waar vroege tabletten voor het eerst werden ontdekt” een zeer interessante gids voor de berg Sinaï was. Hij doelt uiteraard op de Tien Geboden, niet op iPads.

54 D. Ah, bong. Ik weet nog dat mijn vader vroeg een Atari mee naar huis nam en we een extra week reserveerden om een ​​spelletje te spelen. Het duurde een week omdat, in tegenstelling tot de meeste sportspellen, het ongeveer een half uur duurde voordat de primitieve ‘bal’ – ik denk dat het maar een grote pixel was – op het scherm werd weergegeven zodra deze werd geraakt met de ‘knuppel’, wat eigenlijk een enkele lijn pixels. Dan – en dit is het opwindende deel – zal het voor je tegenstander moeilijk zijn om zijn lijn pixels te verplaatsen naar de plek waar de balpixel hoort te komen. Ik zeg ‘strijd’ omdat de meeste mensen op dat moment nog nooit een homevideogame hadden gespeeld. Af en toe kon iemand een balpixel tegen de zijkant van het scherm laten stuiteren, en dat werd beschouwd als spelen op Olympisch niveau.

Een van de mooie dingen van bouwen zonder thema is dat het de vrijheid biedt om te experimenteren met rasterconcepten die niet werken binnen de grenzen van een themapuzzel.

Als oplossing hou ik niet van rasters waarbij de zwarte vierkanten eruitzien alsof ze willekeurig zijn geplaatst, omdat ze het handigst blijken te zijn voor de maker, wat de esthetiek en de stroom van de puzzel kan aantasten. Daarom daagde ik mezelf uit om binnen strengere beperkingen te gaan werken.

Ik besloot een raster te maken van uitsluitend rechte blokken van elk drie zwarte vierkanten, met als extra voorwaarde dat deze blokken elkaar niet mochten raken, ook niet op de hoeken. Naast de visuele aantrekkingskracht zorgt deze losse lay-out er ook voor dat oplossingen naadloos van het ene deel van het netwerk naar het andere kunnen worden doorgevoerd. Dit ontwerp heeft slechts zes lange vermeldingen van negen tot twaalf tekens, dus de sleutel bij het inpakken was ervoor te zorgen dat de 22 middellange slots voldoende op tafel brachten. Als iemand die op AI-gebied werkt, ben ik heel blij dat ik het debuut van 34-Across mag maken.

Ik hoop dat jullie allemaal genieten!

Puzzelredacteur Christina Iverson stuurt wekelijks op vrijdag een kruiswoordraadsel met toegankelijke aanwijzingen rechtstreeks naar je inbox als je je aanmeldt voor de Easy Mode-nieuwsbrief. Dit extra beetje goedheid is voor degenen die de vrijdagpuzzels willen proberen, maar alles hebben gehoord over hoe moeilijk deze puzzels zijn.

READ  Zal het nieuwe PS5-model de langlopende wifi-problemen van Sony oplossen?

Bekijk hieronder het verschil tussen de handleidingen voor de normale modus en de eenvoudige modus. De links zijn een klein voorbeeld van de aanwijzingen uit het mysterie van deze vrijdag. Als je erop klikt, zie je zowel de versie die de gewone puzzel speelt als de eenvoudigere versie.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *