Nexus Mods is “niet op zijn gemak” met het hosten van Palworld Pokémon-mods vanwege mogelijke juridische stappen van Nintendo

Nexus Mods is “niet op zijn gemak” met het hosten van Palworld Pokémon-mods vanwege mogelijke juridische stappen van Nintendo

Nexus Mods – een van de grootste modding-sites op internet – heeft bevestigd dat het geen Palworld-mods met Pokémon-thema zal hosten, en zegt dat dit “vrijwel zeker … ons blootstelt aan het risico van juridische stappen”, gezien Nintendo's geschiedenis van rechtszaken. . .

Het hoogtepunt van Palworld zijn natuurlijk de Pokémon-achtige vrienden die door de open wereld dwalen, die allemaal gevangen kunnen worden genomen (op een zeer Pokémon-achtige manier) om te helpen bij verkenning en overleving. De soms opvallende gelijkenis tussen de wezenontwerpen van Pals en Pokémon is een belangrijk gespreksonderwerp sinds de lancering van Early Access, en het was onvermijdelijk dat modders de uit Palworld afkomstige wezens zouden gaan vervangen door de echte.

Het duurde maar een paar dagen voordat de eerste Palworld Pokémon-mod arriveerde, en zo snel als je wilt, de advocaten van Nintendo hebben eraan gewerkt. “Nintendo kwam voor mij langs”, schreef YouTube-gebruiker ToastedShoes slechts een dag nadat Pokémon Palworld op sociale media werd vertoond, waar alle beelden plotseling werden verwijderd “naar aanleiding van een rapport van de auteursrechthebbende.”


PALWORLD EARLY ACCESS TIPS – Ontvang beloning, hack en meer!

Het videoteam van Eurogamer biedt enkele tips om vooruit te komen in Palworld.

In dit klimaat zegt Nexus Mods nu nee tegen het hosten van Palworld-mods met Pokémon-thema. in Verklaring verstrekt aan PCGamesN – die de mod van Ash Ketchum voor Palworld ontdekte, was blijkbaar van de site verwijderd – Mathew Elliott, leider van de Nexus Mods-gemeenschap, gaf toe: “We denken dat het toevoegen van Pokémon-inhoud aan Palworld een heel cool idee is en we begrijpen waarom mensen zoiets zouden willen.” We voelen ons echter niet op ons gemak bij het hosten van deze inhoud.”

De verklaring vervolgde ter verduidelijking: “Zoals u weet heeft Nintendo (die gezamenlijk eigenaar is van de Pokémon-serie) een gevestigde staat van dienst op het gebied van het indienen van juridische uitdagingen, DMCA en verwijderingen tegen door fans gemaakte inhoud. Gezien de gelijkenis van Palworld met ” “Pokémon als een kerngame, waarbij content wordt gehost die personages of auteursrechtelijk beschermde items aan de game toevoegt, zal ons vrijwel zeker in gevaar brengen voor juridische stappen.”

“We denken niet dat het het risico waard is om deze inhoud in onze gemeenschap te laten delen. In het beste geval zullen we te maken krijgen met de hoofdpijn van DMCA/juridische bedreigingen van Nintendo, en in het slechtste geval zullen ze misschien actie ondernemen. tegen ons en onze sponsors.” Download de wijzigingen direct.

Hoewel Pokémon en Palworld verboden zijn op Nexus Mods, merkte het bedrijf op dat er “veel creatieve mogelijkheden zijn om mods voor deze game te verkennen die iets toevoegen aan de wereld en de gameplay, maar niet duidelijk inbreuk maken op bestaande intellectuele eigendomsrechten” en dat het ” Ik ben erg enthousiast om te zien waar de community mee komt.” Pas Palworld aan.”

Wat Palworld zelf betreft, heeft de lancering van de game nu een hoogtepunt bereikt van meer dan 2 miljoen gelijktijdige spelers op Steam – dat is het op één na hoogste aantal gelijktijdige spelers in de 21-jarige geschiedenis van het platform, hoewel Palworld nog een lange weg te gaan heeft daarvoor . Het breekt het record van 3.257.248 gelijktijdige spelers van PUBG in 2018.

Chris Tapsell van Eurogamer was niet bepaald gecharmeerd van Palworld toen hij deze week zijn eerste indrukken op de site deelde. “Het echte probleem met Palworld is niet de afgeleide benadering zelf, maar de pure onbeschaamdheid”, schreef hij. “Het kan vreemd verfrissend zijn om zo open te zijn over je sarcasme, maar het heeft ook impact op de speler. Speel Palworld en je zult niet het gevoel hebben dat je iets speelt dat gemaakt is met de gedachte, het vakmanschap of het beste van een serieuze team. Intenties. Je zult niet onder de indruk of verbaasd zijn. Je zult geen echt gevoel van voldoening voelen. Je zult niet het gevoel hebben dat er een artiest bij betrokken was, of dat er iets zinvols in je opkwam. In plaats daarvan zul je het gevoel hebben dat je speelt een product dat is ontworpen om te worden verkocht, in plaats van ermee te spelen. Je zult je een merkteken voelen. En je zult gelijk hebben.”

READ  Microsoft gaat 'laatste fase' in om SMB1-bestandsdeling in Windows 11 uit te schakelen

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *