Niet verteld Assembly Session Agenda

Niet verteld Assembly Session Agenda

Rajasthan Chief Minister Ashok Gehlot leidde vrijdag een protest bij de Raj Bhawan.

Jaipur:

De gouverneur van Rajasthan, Kalraj Mishra, heeft vrijdag gebombardeerd door het congres omdat het schijnbaar de opstand van de voormalige vice-premier van Rajasthan, Sachin Pilot, tegen de regering van Ashok Gehlot schijnbaar hielp door een assemblagesessie te onderbreken, en zei dat hij alleen volgens de grondwet zal gaan.

De gouverneur beweerde dat de heer Gehlot geen “rechtvaardiging” of “agenda” had gegeven om de zitting op zo’n korte termijn te houden, en zei dat hij op enkele punten de reactie van de deelstaatregering nodig had voordat hij iets aankondigde.

Volgens het normale proces is een opzegtermijn van 21 dagen vereist om de sessie te kunnen beleggen, zei de heer Mishra in een verklaring.

‘De datum waarop de vergadering zal worden belegd, wordt niet genoemd in het kabinetsbericht en daarvoor heeft het kabinet geen goedkeuring gegeven’, zei hij.

De verklaring zei ook dat de deelstaatregering de vrijheid en het vrije verkeer van alle MLA’s moet waarborgen.

Het verzocht de regering kennis te nemen van de COVID-19-crisis en voor te stellen hoe de sessie zou moeten worden gehouden in de huidige situatie.

De verklaring kwam toen Congres-MLA’s die loyaal waren aan Chief Minister Ashok Gehlot van Rajasthan, een vijf uur durende sit-in hielden in het gouverneurshuis, Raj Bhawan, om aan te dringen op een assemblagesessie, in een dramatische show van krachturen nadat het Pilot Camp bescherming had geboden voor nu van diskwalificatie van het huis.

Het congres zei dat het het protest beëindigde na een verzekering van de gouverneur dat hij zich aan artikel 174 van de grondwet zou houden, na de toelichting van de eerste minister te hebben gekregen.

READ  Hoe de South Hyrule Sky Crystal te voltooien in Zelda: Kingdom's Tears

De 69-jarige Ashok Gehlot doet er alles aan om kracht te testen nadat Sachin Pilot en andere congresrebellen die zijn regering bedreigden vrijdag een uitstel van de Rajasthan High Court kregen.

Er kan voorlopig geen actie worden ondernomen tegen kennisgevingen van vervallenverklaring die vorige week aan de rebellen zijn gestuurd, aldus de rechtbank. Dit betekent dat de Spreker geen actie kan ondernemen tegen de rebellen totdat de grotere constitutionele kwestie van zijn bevoegdheden is beslist. Die vraag wordt maandag door de Hoge Raad behandeld.

Ondanks de juridische tegenslagen, is de heer Gehlot van mening dat hij de cijfers heeft om de macht te behouden als hij nu een vertrouwensstemming krijgt. Als hij wint, kan er de komende zes maanden niet worden gestemd.

Volgens de regels moeten de rebellen de partijzweep in de vergadering volgen, anders riskeren ze gediskwalificeerd te worden. Ondanks de door de rechtbank opgelegde status-quo kunnen de rebellen worden gediskwalificeerd als ze tegen hun eigen partij stemmen. Maar hun stem telt nog steeds.

Het congres heeft een kleine voorsprong op de oppositie en is slechts één voorbij de meerderheid van 101 in de 200 leden tellende Rajasthan-vergadering. Team Pilot claimt de steun van 30 MLA’s, maar tot nu toe wijst het bewijs op slechts 19. De BJP heeft er 72. Met inbegrip van kleinere partijen en onafhankelijke leden heeft de oppositie momenteel 97.

De heer Gehlot heeft gezegd dat hij verwachtte dat sommige van de dissidente MLA’s zouden terugkeren naar de schoot.

Als Team Pilot wordt gediskwalificeerd, zal het de Chief Minister helpen door de meerderheid te verlagen. Maar als ze de zaak winnen om te stemmen als MLA’s van het Congres, kunnen ze de regering in gevaar brengen.

READ  Twee enorme JRPG's worden op 29 juli uitgebracht op Nintendo Switch

Voormalig hoofd van het congres, Rahul Gandhi, leidde een batterij van partijleiders die de gouverneur in het vizier zetten omdat ze geen vergadering hadden bijeengeroepen.

“Het land wordt geregeerd in overeenstemming met de wet en grondwet. Regeringen worden gevormd en geleid op basis van het mandaat van de mensen. De samenzwering van BJP om de regering van Rajasthan omver te werpen is duidelijk. Dit is een belediging voor acht crore-mensen van Rajasthan. De gouverneur moet de vergadering bijeenroepen zodat de waarheid voor het land komt ‘, twitterde Gandhi in het Hindi.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *