Nieuw Amerikaans record van het hoogste aantal coronavirusgevallen in één dag in Florida

A pedestrian walks down Ocean Drive in Miami July 4.
Passagiers die gezichtsmaskers dragen, rijden op 29 juni in Sao Paulo, Brazilië met een metro in het centrum van Sao Paulo. Alexandre Schneider / Getty Images

Brazilië markeerde zaterdag 50 dagen zonder een officiële minister van Volksgezondheid, omdat de coronaviruspandemie die meer dan 1,5 miljoen van zijn burgers heeft besmet en ten minste 63.000 heeft gedood, het land nog steeds in zijn greep houdt.

De functie is tijdelijk ingevuld door legergeneraal Eduardo Pazzuello, die geen medische ervaring heeft, sinds de laatste minister van Volksgezondheid, Nelson Teich, op 15 mei stopte.

Teich, die minder dan een maand in functie was, verliet onder kritiek van president Jair Bolsonaro dat hij “te timide was in de druk om de economie te heropenen en te pleiten voor het gebruik van chloroquine.” Teich gaf geen reden voor zijn ontslag.

Teich’s voorganger, Luiz Henrique Mandetta, die pleitte voor maatregelen voor sociale afstand en het gebruik van maskers, werd ontslagen door Bolsonaro.

Bolsonaro, die de door de meeste gezondheidsdeskundigen aanbevolen richtlijnen voor sociale afstand vaak negeert en het virus als ‘een beetje griep’ heeft afgedaan, wordt alom bekritiseerd omdat hij de ernst van het virus bagatelliseert.

Op vrijdag sprak Bolsonaro een veto uit over delen van een wet die het dragen van gezichtsmaskers verplicht stelt in het openbaar tijdens de pandemie. Het gebruik van maskers in winkelcentra, winkels, religieuze tempels, onderwijsinstellingen en andere gesloten plaatsen waar mensen samenkomen, is niet langer verplicht, maar individuele staten en gemeenten kunnen die maatregelen afdwingen.

Brazilië heeft het op één na hoogste aantal gevallen van coronavirus en sterfgevallen wereldwijd na de VS.

READ  Deze Black Friday 2022 Nintendo Switch deal is overal geldig

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *