Pubs heropenen zich in heel Engeland terwijl de politieagent waarschuwt voor een gebrek aan sociale afstand

Pubs heropenen zich in heel Engeland terwijl de politieagent waarschuwt voor een gebrek aan sociale afstand

Londen (CNN) – Dronken mensen kunnen niet sociaal afstand nemen, waarschuwde een Britse politieagent na het beëindigen van een late dienst op zaterdag – de eerste dag dat pubs in Engeland heropende na de sluiting van het coronavirus.

“Een voorspelbare drukke nacht en bevestigde wat we wisten, alcohol en sociale afstand zijn geen goede combinatie”, twitterde John Apter, nationale voorzitter van de Police Federation, een personeelsvereniging voor politie in Engeland en Wales.

Apter, die dienst had in Southampton, de stad in Zuid-Engeland, zei dat hij en collega’s te maken hadden gehad met “blije dronkaards, boze dronkaards, gevechten” en asociaal gedrag. ‘Wat glashelder was, is dat dronken mensen sociaal niet kunnen / willen afstand nemen’, zei hij.

In een post op Twitter drong de Londense Metropolitan Police er bij de mensen op aan “alsjeblieft verantwoordelijk te zijn, veilig te blijven en de sociale afstand en andere begeleiding die is ingesteld te volgen” toen de pubs weer opengingen.

Maar beelden die zaterdagavond werden gemaakt in de centrale Londense wijk Soho, bekend om zijn pubs en bars, toonden drukke straten.

Vijf pubs in Nottinghamshire, in de Engelse regio East Midlands, besloten vroegtijdig te sluiten na asociaal gedrag, zei de politie, en agenten maakten vier arrestaties na meldingen van een ingeslagen raam en een kleine aanslag.

Inspecteur Craig Berry bedankte echter “de meerderheid van het publiek dat de hele zaterdag verantwoordelijk heeft gehandeld”.

De politie van Devon en Cornwall, in het zuidwesten van Engeland, zei dat ze op zaterdag meer dan 1000 telefoontjes hadden ontvangen van leden van het publiek, meestal met betrekking tot ‘drankgerelateerde stoornissen’.

READ  Fauci zegt dat hydroxychloroquine niet effectief is bij de behandeling van Covid-19

En in Essex, Zuidoost-Engeland, tweette een officier dat de politie vier arrestaties had verricht.

De Britse minister van Volksgezondheid, Matt Hancock, vertelde aan Sophy Ridge van Sky News dat hij over het algemeen tevreden was met hoe het zaterdag was.

“Van wat ik heb gezien, hoewel er enkele foto’s zijn die het tegendeel zijn, hebben mensen heel, heel grotendeels verantwoordelijk gehandeld en deze evenwichtige boodschap is zo belangrijk. Mensen moeten veilig van de zomer genieten”, zei hij zondag.

‘Je hebt gezien uit Leicester en andere plaatsen waar we niet terughoudend zijn om drastische maatregelen te nemen als dat nodig is om het virus te bestrijden. Maar het algemene plan was altijd het opheffen van de blokkering om te proberen de nationale maatregelen op te heffen – maar wees absoluut glashelder, we zullen lokale opflakkeringen aanpakken wanneer we ze zien. “

Beperkingen waren herplaatst dinsdag in Leicester, een stad in de East Midlands, na een piek in coronavirusgevallen. Het was de eerste in het VK die onder een lokale lockdown werd geplaatst.
Written By
More from Aubrey Mason
de beste apps en games zijn bekend
Best of App Store 2020: Apple’s favoriete apps van het jaar Elk...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *