Nieuw uitje voor Groninger kinderen: digitaal zoeken naar dieren in het bos

In de natuurgebieden van Staatsbosbeheer in Groningen zijn vanaf deze maand virtuele dierenkaarten verstopt. Kinderen kunnen hiernaar zoeken met de gratis Perfect Earth Animals-app. De app is vergelijkbaar met Pokemon GO, maar gebruikt bestaande dieren. Perfect Earth en Staatsbosbeheer werken samen om kinderen en hun ouders te stimuleren de natuur te voet te ontdekken. Het is een digitale speurtocht die in deze tijd veilig is. Kinderen leren alles over de verschillende dieren die in Groningen leven en komen ook in beweging in de vrije natuur.

Verdien dierenkaarten

Perfect Earth Animals is een digitale speurtocht. De app is te downloaden via de app store van uw mobiele telefoon. In de app zijn diverse routes terug te vinden, waarop dierenkaarten te vinden zijn. Kies een wandeling. Open bij het startpunt van de wandeling de app en ga aan de slag. Kom je binnen 50 meter van een verborgen dierenkaart, dan wordt de dierenkaart automatisch toegevoegd aan de collectie op de telefoon. En wie weet kom je het dier ook in het echt tegen!

Actie

De dieren die binnen de app worden vrijgelaten komen ook daadwerkelijk voor in dat natuurgebied. Zo ontdekken kinderen welke dieren in hun omgeving leven. Daarnaast verdienen ze voor elke gelopen kilometer dierenkaarten. Bijzondere dierenkaarten die in Groningen en in de rest van Nederland weinig te vinden zijn, zijn de tureluur, de hermelijn, het winterkoninkje en de blauwborst. Kinderen zijn dol op dieren en verzamelen. De app kan voor kinderen een goede motivatie zijn om samen met hun ouders de natuur vaker te beleven. Het spel is geschikt voor kinderen in de leeftijd van ongeveer 7 tot 12 jaar. Via de app komen ze op een speelse manier in contact met de natuur, leren ze over de dieren die er leven en krijgen ze ook de nodige beweging.

READ  De 5 beste Android apps in de Play Store van week 51 - 2020

Perfecte aarde

De gratis Perfect Earth Animals-app is gemaakt door Perfect Earth (www.perfect.earth), ontwikkelaar en uitgever van fysieke en digitale games rond de thema’s natuur en klimaat. Digitale kaarten zijn in heel Nederland te vinden.

Routes

Perfect Earth Animals zijn op verschillende plaatsen in de provincie te vinden. Kijk op de website van Staatsbosbeheer hoe lang de routes zijn en of de hond mee mag.

Duurswold en Oldambt

De Baggerputten in Slochteren

Dannemeer, ‘t Roegwold (Schildwolde),

Emergobos Oude Pekela

Lauwersmeer en Wad Hogeland

Blauwe route, uitkijktorenroute

Blauwe route in het Diepsterbos, Dokkumer Nieuwe Zijlen

Westerkwartier

Marumerlage

Pettenpad, Opende

Trimunt + Jilt Dijksheide, rood-gele route, Marum

Westerwolde

Blauwe route Bosvennenpad het bos van Sellingen

Wandelroute door het Ruitersdennenbos in Westerwolde.

De beste route naar Apel

Wandelroute door de prachtige bossen, Klooster Boslaan, Ter Apel

Rode route Vledderbos Kanaalstreek, Vledderveen.

Rode route Ter Wupping, omgeving Onstwedde / Veele.

More from Madison Garrett

Exclusief: gebruik van PlayStation Now op andere apparaten

Exclusief: PlayStation Now gebruiken op andere apparaten – In een uitgebreide special...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *