Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern stelt verkiezing uit na terugkeer coronavirus

“Ik ben absoluut niet van plan om vanaf dit punt te veranderen”, zei Jacinda Ardern

Wellington, Nieuw-Zeeland:

Premier Jacinda Ardern heeft maandag de aanstaande verkiezing van Nieuw-Zeeland met vier weken uitgesteld tot 17 oktober, nadat een hernieuwde uitbraak van het coronavirus de campagne belemmerde.

Nieuw-Zeeland, waarvan de oorspronkelijke verkiezingsdatum was vastgesteld op 19 september, vecht tegen de terugkeer van COVID-19, die vorige week de grootste stad van het land, Auckland, op slot dwong en 102 dagen eindigde zonder transmissie door de gemeenschap.

“Deze beslissing geeft alle partijen de komende negen weken de tijd om campagne te voeren en geeft de kiescommissie voldoende tijd om ervoor te zorgen dat er verkiezingen kunnen plaatsvinden”, zei Ardern.

De centrumlinkse leider kwam onder druk om de datum te wijzigen nadat alle partijen de campagnes hadden opgeschort na de uitbraak van vorige week, waarvan de bron onbekend is.

Ardern erkende dat er in de gemeenschap wijdverbreide ongerustheid heerste over de terugkeer van het virus, dat afgelopen dinsdag voor het eerst werd ontdekt bij vier familieleden in Auckland.

Zondag was de cluster in Auckland gegroeid tot 49 bevestigde gevallen en Ardern zei dat ze het hele weekend overlegde met partijleiders en de kiescommissie over de datum van de stemming.

Ze zei dat de verandering betekende dat alle partijen campagne zouden voeren onder dezelfde voorwaarden en dat ze de datum van 17 oktober niet zou verplaatsen, ongeacht de situatie.

“Ik ben absoluut niet van plan om vanaf dit punt te veranderen”, zei ze.

Ardern staat hoog in de peilingen, met een record persoonlijke populariteit van ongeveer 60 procent dankzij haar leiderschap tijdens de pandemie, de Christchurch-moskee-aanvallen van vorig jaar en de vulkaanuitbarsting op White Island.

READ  De Amerikaanse immigratiekosten zijn met 81% gestegen, asielzoekers moeten nu betalen

Haar Labour-partij ligt op schema om op zichzelf een ambt te veroveren, zonder de kleinere partijcoalitiepartners – de Groenen en Nieuw-Zeeland First (NZF) – die ze tijdens haar eerste termijn nodig had.

(Behalve de kop, is dit verhaal niet bewerkt door NDTV-personeel en is het gepubliceerd vanuit een gesyndiceerde feed.)

Written By
More from Max Mcgee

Sword of the Necromancer wordt op 10 december gelanceerd op consoles en pc via Steam

Game-ontwikkelaars JanduSoft SL en Grimorio van Games zijn verheugd aan te kondigen...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *