Nieuwe bankmalware richt zich op Android-telefoons

Een nieuwe Android-malware steelt gegevens voor mobiel bankieren en heeft al duizenden slachtoffers gemaakt. Het virus lijkt een beetje op de FluBot-malware die eerder dit jaar verscheen.

Lees verder na de aankondiging.

Malware voor jonge kinderen steelt uw bankgegevens

beveiligingsbedrijf Prodaft Het meldt een nieuwe malware die probeert bankgegevens van Android-gebruikers te stelen. Het virus heeft verschillende namen – zoals Toddler en Teabot – en heeft al duizenden Android-apparaten besmet. Volgens onderzoekers heeft de malware zijn weg gevonden naar meer dan 7.600 Android-telefoons. Van meer dan 1.000 smartphones zijn bankgegevens gestolen.

Vooral Android-gebruikers in Spanje worden getroffen door malware voor jonge kinderen. Het virus kan zich echter ook “verspreiden” naar andere landen. Beveiligingsblog Veiligheid. nl Melding dat de tekst van Toddler ook in het Nederlands is gevonden. Daarnaast werd de FluBot-malware, die vervolgens veel slachtoffers maakte in Nederland, voor het eerst ontdekt in Spanje.

Malware voor jonge kinderen is ook vergelijkbaar met FluBot. Het virus verspreidt zich via sms-berichten, die een link naar een frauduleuze apk bevatten. Het apk-bestand is een installatiebestand voor een Android-app, die je ook buiten de Play Store kunt installeren. Zodra de Toddler apk is geïnstalleerd, kan het virus zijn gang gaan en bijvoorbeeld bankgegevens stelen.

Hoe malware werkt voor jonge kinderen

Het werkt als volgt: als uw Android-telefoon is geïnfecteerd met malware, krijgt u bij het starten van uw bankieren-app een soort apart scherm (een overlappen) zien. Het is als het startscherm van uw mobiel bankieren app, en wanneer u daarna gegevens invoert, krijgen kwaadwillenden het in handen.

READ  Mozilla scheidt het cachegeheugen van sites van de volgende stabiele versie Firefox - Computer - Nieuws

Bovendien kan de Toddler-malware sms-berichten onderscheppen, schermafbeeldingen van uw scherm maken en Google Authenticator-verificatiecodes stelen. Het is ook gevaarlijk dat het virus moeilijk te verwijderen is, omdat de veilige modus van je Android-telefoon kan worden uitgeschakeld.

Het is niet duidelijk of het Android-virus uiteindelijk Nederland bereikt. Aangezien malware zich via sms-berichten verspreidt, is het erg belangrijk om de berichten die u ontvangt te controleren. Klik bovendien op nooit Op links die u niet vertrouwt of die bedrieglijk lijken. Verwijder vervolgens de sms-berichten uit de berichten-app om problemen te voorkomen.

meer weten? Lees meer over de gevaren van Android-malware. We vertellen je ook hoe je apps buiten de Play Store kunt downloaden en installeren zonder gecompromitteerd te raken. Bekijk ook onze uitgebreide Android-beveiligingshandleiding voor tal van tips om uzelf tegen virussen te beschermen.

Meer over Android en beveiliging:

More from Madison Garrett

De derde editie van Jaarbeurs Leiderdorp was anders dan anders

Leiderdorp Fotografie: JP Kranenburg 6 september 2020 LEADERDORP – Een verplichte looprichting,...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *