Nieuwe toegankelijkheidsfuncties op Android van Google: bedien telefoons met gezichtsgebaren

De noodzaak om het gebruik van smartphones te verbeteren voor mensen met beperkte motorische vaardigheden heeft geleid tot een aantal echt coole – en hopelijk nuttige – nieuwe functies.

deze week Google heeft aangekondigd een verlengstuk ervan Toegang tot instellingen Aan, plus een nieuwe app waarmee mensen met gezichtsgebaren op hun telefoon kunnen navigeren.

cameratoetsen

De functie in de Android Accessibility Suite heet Cameratoetsen. Voorheen stond Google gebruikers die niet konden navigeren met de aanraakschermen van de telefoon toe om een ​​handmatige schakelaar aan te sluiten waarmee ze konden scrollen en selecteren.

Nu is de nieuwe “schakelaar” de camera van de Android-telefoon en het gezicht van de persoon. Gebruikers kunnen gezichtsgebaren toewijzen, zoals naar links of rechts kijken, glimlachen of wenkbrauwen optrekken voor functies zoals tikken, terug, vegen en meer. De camera van de telefoon kan gebaren herkennen en deze omzetten in acties.

Lees ook: 5 functies die ervoor zorgen dat u iOS 15 wilt downloaden

Cameratoetsen worden de komende weken uitgerold naar Android-telefoons (niet alleen Pixels!)

De tweede functie vereist dat je een app downloadt, maar neemt het idee van het besturen van gebaren nog verder. app, Activeer het projectHiermee kunnen mensen hun telefoon gebruiken om normale berichten te verzenden of acties uit te voeren, of zelfs namens hen te spreken, door gebaren aan te passen. Een voorbeeld dat Google geeft, is dat een app kan worden geprogrammeerd om een ​​gebaar te hebben, zoals naar links kijken en de verzorger sms’en met de tekst ‘Kom alstublieft hier’.

Google merkt op dat op basis van feedback van gebruikers en supporters, het van cruciaal belang was om mensen de mogelijkheid te bieden om zowel gebaren als de actie die de telefoon onderneemt aan te passen om deze functies nuttig te maken. Met gebarenbediening is het interessant om te zien hoe het helpen van mensen met een handicap door de wereld te navigeren met hun smartphones, ingenieurs ertoe aanzet om op hun eigen manier innovatieve en eerlijk gezegd briljante producten te maken.

READ  Samenwerking is de sleutel tot het succes van de corona-app

Lees ook: Android 12 heeft een mogelijke releasedatum, Pixel 6 komt eraan!

More from Madison Garrett
Star Wars: Squadrons Reviews Roundup
De releasedatum van Star Wars: Squadrons is hier op pc, PS4 en...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *