Nieuwe functies, verwachte release, updates en meer

Android 12 is de opvolger van Android 11 en de grote update die later in 2021 uitkomt. De eerste bètaversie van Android 12 kwam in februari uit, en de publieke bètaversie komt in mei uit. De laatste Android 12-update wordt naar verwachting in september in september uitgebracht. Lees alles over innovaties op deze pagina.

Lees verder na de aankondiging.

Innovaties in Android 12

De nieuwste Android-versie heet gewoon Android 12, dus het heeft geen leuke codenaam. Hetzelfde is het geval met Android 10 en Android 11. Google brengt gewoonlijk in augustus of september nieuwe versies van zijn mobiele besturingssysteem uit. In de afgelopen maanden is de update ook uitgebreid getest door gebruikers. De eerste bètaversie van Android 12 werd uitgebracht in februari 2021.

Google zal dus pas later dit jaar Android 12 uitbrengen, maar door informatielekken en bèta’s weten we al het een en ander over de update. Hieronder laten we de belangrijkste verbeteringen (en andere info) voor je zien.

  • nieuw ontwerp Met meer Personalisatie-opties
  • Toepassingsparen: Twee applicaties tegelijk openen
  • Makkelijker Wifi-wachtwoorden Deel met anderen
  • Andere app-winkels gebruik
  • Toepassingen bevinden zich in de slaapstand leggen
  • De openbare bèta verschijnt in mei
  • Uitgebracht in augustus / september, Dan andere fabrikanten

Nieuw ontwerp met thema’s

De baanbrekende innovatie van Android 12 heeft alles te maken met design. Google zal het mobiele besturingssysteem waarschijnlijk een nieuwe look geven, maar ook meer opties voor mods. Android 12 bevat mogelijk thema’s waarmee u niet alleen de achtergrond en pictogrammen kunt wijzigen, maar ook de algehele kleur.

READ  Wauw! webinar bekijken?

Als u bijvoorbeeld een grijs / beige kleur kiest, ziet het hele besturingssysteem er hetzelfde uit. Hoe ze precies zullen werken en hoever de opties zullen gaan, blijft echter onduidelijk. Als Google meer over dit onderwerp onthult, zullen we deze pagina updaten.

App-paren en wifi-wachtwoorden

Ook nieuw in Android 12: app-paren. Hierdoor kun je twee apps tegelijk starten die goed bij elkaar passen, en misschien gebruik je ze ook veel tegelijk. Denk bijvoorbeeld aan de browser en de notities-app, zodat je aantekeningen kunt maken tijdens het lezen van de webpagina. Of een Music & Maps-app om onderweg naar je favoriete nummers te luisteren.

Android 12

Bovendien wordt het gemakkelijker om wifi-wachtwoorden te delen. Op dit punt moet u een qr-code op uw smartphone genereren, die een vriend of familielid kan scannen om verbinding te maken met uw wifi-netwerk. Android 12 zal waarschijnlijk een optie hebben om snel en eenvoudig wifi-wachtwoorden te delen met apparaten in de buurt. Dankzij Close Sharing is dit ook daadwerkelijk mogelijk met bestanden en documenten.

Zet apps in slaap

Als je veel apps op je Android-smartphone hebt staan, is de opslagruimte in een handomdraai gevuld. Android 12 helpt hierbij door apps op te ruimen die je al een tijdje niet meer hebt gebruikt. De apps worden niet van je apparaat verwijderd, maar de opslag en tijdelijke bestanden verdwijnen automatisch. Android doet dit allemaal alleen, dus je laat niet heel weinig opslagruimte over.

Google Pixel 5 recensie

Ten slotte is Google van plan om meer systeemupdates via de Play Store te sturen. Dit is erg handig, want het betekent dat u niet hoeft te wachten tot uw smartphonefabrikant belangrijke beveiligingspatches ontvangt. Dit doe je eenvoudig via de Play Store-app en zit standaard op elke Android-telefoon. Let op: Dit zijn geen software updates met allerlei nieuwe functionaliteit, maar eerder kleinere beveiligingspatches die ervoor zorgen dat je je toestel veilig kunt blijven gebruiken.

READ  Op deze manier kunt u snel controleren of er een nieuwe beveiligingsupdate beschikbaar is voor uw Samsung-apparaat

Android 12-tests

Zoals eerder vermeld, heeft Google al de nodige bèta’s van Android 12 uitgebracht. De eerste verscheen in mei en het bedrijf zal tot augustus updates blijven uitbrengen. De onderstaande afbeelding toont de tijdlijn die Google gebruikt. In mei, waarschijnlijk kort na de Google I / O-conferentie, zal het bedrijf een openbare bèta uitbrengen. Gebruikers met een Pixel-telefoon kunnen deze vervolgens downloaden en installeren.

Tijdlijn voor Android 12

Op die manier leer je echt over Android 12 en alle innovaties die de TU met zich meebrengt. Soms doen ook smartphones van andere fabrikanten mee aan het bètaprogramma, maar dit verschilt per Android-versie. Als er een proefversie beschikbaar is, lees je op deze pagina welke apparaten de update kunnen downloaden.

Wanneer wordt Android 12 uitgebracht?

Android 12 zal naar verwachting officieel worden uitgebracht in september (of eerder). Dit gebeurt – zoals altijd – eerst met de Pixel-smartphones van Google. Deze apparaten lopen voorop bij nieuwe Android-updates. Dit zijn de Pixel-smartphones die sowieso een upgrade krijgen:

Zodra Android 12 officieel is uitgebracht, is het aan andere fabrikanten om hun updates uit te brengen. Bedrijven als Samsung, Nokia, Xiaomi, Motorola en OnePlus zijn verplicht om de update beschikbaar te stellen en op hun toestellen te publiceren. Dit kan relatief snel voorbij gaan, maar het kan ook tijdrovend zijn.

Dit verschilt weer per plant. Samsung, OnePlus en Nokia brengen meestal snel nieuwe Android-versies uit. Zeker als je een relatief nieuw toestel hebt, hoef je niet lang te wachten om met alle innovaties en verbeteringen aan de slag te kunnen. Oude telefoons zullen echter waarschijnlijk worden achtergelaten.

READ  CoronaMelder-app meer dan 3 miljoen keer gedownload | Weblog Zwolle

Krijgt mijn smartphone de Android 12-update?

Het is moeilijk te zeggen, vooral vanwege het aantal Android-smartphones. Als je een redelijk nieuwe smartphone hebt, kun je ervan uitgaan dat je een Android 12-update krijgt. Als je telefoon nu Android 11 draait en nog niet veel andere updates heeft ontvangen, is versie 12 zeker.

Samsung Galaxy S21 recensie

Met goedkopere toestellen – vooral smartphones die al enkele jaren bestaan ​​- is het verhaal anders. Deze krijgen minder vaak updates of moeten langer wachten. Nieuwe, dure smartphones worden vaak eerst geüpdatet. Als je bijvoorbeeld een Samsung Galaxy S21 of OnePlus 9 Pro hebt, hoef je waarschijnlijk niet lang te wachten om Android 12 te krijgen.

More from Madison Garrett

Twitch verwijdert de tag ‘blind playthrough’ als reactie op feedback van gehandicapte spelers

Blinde mensen kunnen nog steeds videogames spelen, zoals bewezen door Zoe Espinoza,...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *